back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΗ DISH ανακαλύπτει τη στρατηγική της T-Mobile για την αποφυγή των περιορισμών

Η DISH ανακαλύπτει τη στρατηγική της T-Mobile για την αποφυγή των περιορισμών


Τα προβλήματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται για την T-Mobile, μερικά δικής της κατασκευής και άλλα λόγω της όρεξης για περισσότερο φάσμα. Το τελευταίο που σήκωσε τη φωνή του εναντίον Τ κινητόΗ δυσανάλογη κυριαρχία της είναι η EchoStar, η οποία απέκτησε το DISH Network νωρίτερα φέτος.

Σε απάντηση στο Αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών για στοιχεία σχετικά με την κατάσταση του ανταγωνισμού στην επικοινωνιών, η EchoStar έχει μοιράστηκε τις απόψεις του.

Η EchoStar πιστεύει ότι η τρέχουσα αγορά είναι μια αγορά τριών παικτών, στην οποία κυριαρχεί η AT&T, Τ κινητό, και Verizon, και αυτή η δυναμική βλάπτει τους πελάτες. Δεν ξέχασα να αναφέρω ότι μόλις πρόσφατα, Τ κινητό αύξησε τις τιμές για τους κατόχους προγραμμάτων παλαιού τύπου και πώς αυτή η ανακοίνωση συνέπεσε με την παραδοχή ότι η εταιρεία “η επιχείρηση και η δημιουργία ταμειακών ροών συνεχίζονται”.

Η εταιρεία, η οποία υπερηφανεύεται ότι είναι η πρώτη που δημιούργησε ένα αυτόνομο δίκτυο 5G Open RAN που βασίζεται σε σύννεφο που καλύπτει το 73 τοις εκατό του πληθυσμού των , δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τους πιο εδραιωμένους παίκτες. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με το EchoStar, η AT&T, η TMobile και Verizon κατέχουν τη συντριπτική πλειονότητα του διαθέσιμου φάσματος της χώρας, γεγονός που τους βοηθά να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό.

Η και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ή το DOJ ήθελαν να τοποθετήσουν το DISH ως αντικατάσταση του Sprint μετά τη συγχώνευση του τελευταίου με Τ κινητό αλλά το σχέδιο σαφώς δεν λειτούργησε καλά. Η DISH υπαναχώρησε από τα σχέδιά της να αγοράσει φάσμα χαμηλής ζώνης Τ κινητό τον Μάρτιο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Τ κινητό έπρεπε να πουλήσει megahertz φάσματος στη ζώνη των 800 MHz για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για να κερδίσει την έγκριση για την εξαγορά της Sprint.

Το DISH όμως κάνει δεύτερες σκέψεις και τώρα παραπονιέται ότι ο μεταφορέας δυσκολεύει τη συμμετοχή του στη δημοπρασία. Η εταιρεία έχει ζητήσει Τ κινητό για σχετικούς κανόνες και διαδικασίες για τη δημοπρασία από τις 9 Απριλίου καθώς αξιολογεί τη συμμετοχή της.

Το EchoStar το άφησε να εννοηθεί Τ κινητό μπορεί να έχει αλλάξει γνώμη σχετικά με την πώληση των αδειών 800 MHz και ελπίζει ότι η δημοπρασία θα αποτύχει καθώς πιστεύει ότι μπορεί να αξιοποιήσει σωστά το φάσμα.

Η συσσώρευση φάσματος βλάπτει τους ανταγωνιστές, λέει η EchoStar

Το EchoStar έχει στοχεύσει Τ κινητό περισσότερο από τους άλλους δύο αερομεταφορείς στην έκθεσή της. Λέει Τ κινητό έχει στραμμένο το βλέμμα της σε πολύτιμο φάσμα χαμηλής ζώνης και βρισκόταν σε ένα ξεφάντωμα εξαγορών για να πετύχει τους στόχους της. Πρόσφατα αγόρασε τα Mint και Ultra Mobile και τώρα θέλει να αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της US Cellular.

Τ κινητό έχει επίσης ανακοινώσει μια σειρά από «εξαγορές φάσματος στην κρίσιμης σημασίας ζώνη των 600 MHz, συμπεριλαμβανομένων των Columbia Capital, Horry Telephone Cooperative και Comcast». Το λέει το EchoStar Τ κινητό σχεδίασε τη συναλλαγή με τρόπο που θα αποφύγει τον σοβαρό έλεγχο από την FCC. Το EchoStar ισχυρίζεται ότι Τ κινητό θέλει να κυριαρχήσει στη ζώνη των 600 MHz «εις του ανταγωνισμού και των καταναλωτών».

Τ κινητό απέτυχε να δώσει έναν επιτακτικό λόγο για το γιατί χρειάζεται ακόμη περισσότερο φάσμα χαμηλής ζώνης ακόμα και μετά τη συγχώνευση με τη Sprint. Όταν εξέφρασε την πρόθεσή της να αγοράσει φάσμα 600 MHz από την Comcast, η εταιρεία δήλωσε ότι ήθελε να το κάνει “όχι από ανησυχία χωρητικότητας ή άμεση ανάγκη”, αλλά επειδή τα 600 MHz “είναι μια εξαιρετική ζώνη φάσματος”.

Η EchoStar φοβάται ότι το μόνο κίνητρο της εταιρείας είναι να εμποδίσει τους ανταγωνιστές να χρησιμοποιήσουν το συγκρότημα. Εξάλλου, το φάσμα είναι περιορισμένο σε προσφορά.

Τ κινητό Η ίδια δεν διέφυγε να πει στους επενδυτές ότι ο λόγος για τον οποίο τα πήγε τόσο καλά είναι ότι έχει «πολύ φάσμα 5G, έτσι κερδίζεις».

Το πιστεύει και το EchoStar Τ κινητόΗ αγορά των Mint and Ultra από την πλευρά της θα την παρακινήσει να κάνει διακρίσεις σε βάρος των υπολοίπων MVNO και εάν επιτραπεί να πραγματοποιηθεί η αγορά της US Cellular, θα έβλαπτε περαιτέρω την αγορά ασύρματης σύνδεσης.

Η EchoStar προέτρεψε την FCC να ενημερώσει την οθόνη φάσματος και πρότεινε όριο εθνικού φάσματος 25% και οθόνη 25% για φάσμα χαμηλής ζώνης.

Αυτό το βήμα, σύμφωνα με την εταιρεία, θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα πιο κοντά στον στόχο της να έχει τουλάχιστον τέσσερις αερομεταφορείς σε εθνικό επίπεδο.VIA: phonearena.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles