back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΗ Αμφιβολία του Tim Cook για την Νοημοσύνη της Apple

Η Αμφιβολία του Tim Cook για την Νοημοσύνη της Apple


Η Apple πήρε το χρόνο της για να λανσάρει ενσωματώσεις τεχνητής νοημοσύνης και πέρασε από έντονες εσωτερικές δοκιμές, αξιολόγησε την ετοιμότητα της ς και διασφάλισε ότι η ποιότητα των χαρακτηριστικών ήταν η βέλτιστη προτού λανσάρει τελικά την επανάληψη της τεχνολογίας στο 2024. Η Apple Intelligence ήταν ο κύριος στόχος του Keynote , με αναβαθμίσεις που σκοπό έχουν να κάνουν τη λειτουργικότητα των συσκευών καλύτερη για τον χρήστη και να τους δίνουν μεγαλύτερη αυτονομία και έλεγχο. Ακόμα κι αν ο τεχνολογικός γίγαντας βεβαιώθηκε ότι όλα λειτουργούσαν απρόσκοπτα με τις ενσωματώσεις, τα σφάλματα και οι ψευδαισθήσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν εντελώς, και η Apple το γνωρίζει.

Ο ισχυρίζεται ότι οι δυνατότητες της Apple Intelligence δεν είναι 100 τοις εκατό απαλλαγμένες από παραισθήσεις AI

Σε πρόσφατη συνέντευξη με Η Washington Postο Tim Cook ήταν απρόθυμος να δηλώσει ότι η Apple Intelligence ήταν απαλλαγμένη από σφάλματα και δυσλειτουργίες και δεν μπορούσε να παράγει ψευδείς πληροφορίες στην πορεία, υποδηλώνοντας ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν αδύνατο να υποστηριχθεί.

Στη συνέντευξη, ο Cook επανέλαβε ότι η εταιρεία προσέχει τις δοκιμές και διασφαλίζει ότι η τεχνολογία ήταν έτοιμη να κυκλοφορήσει και ήταν σίγουρος για την ποιότητα, αλλά απέφυγε από οποιουσδήποτε ισχυρισμούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διαμάχη αργότερα. Αυτός είπε:

Νομίζω ότι έχουμε κάνει ό,τι ξέρουμε να κάνουμε, συμπεριλαμβανομένου του να σκεφτόμαστε πολύ βαθιά την ετοιμότητα της τεχνολογίας στους τομείς στους οποίους τη χρησιμοποιούμε», λέει ο Cook. «Έτσι είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Αλλά θα έλεγα με κάθε ειλικρίνεια ότι είναι λιγότερο από 100 τοις εκατό. Δεν θα ισχυριζόμουν ποτέ ότι είναι 100 τοις εκατό.

Ενώ η Apple είναι έτοιμη να φέρει ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των συνοπτικών ειδοποιήσεων, των προσαρμοσμένων emoji, των βελτιωμένων ικανοτήτων του Siri και άλλων εξελίξεων, οι πιθανότητες να μπλέξει η νέα τεχνολογία με τις προτροπές και τις εντολές είναι πολύ παρούσες.

Τόσο η όσο και η OpenAI έχουν προσγειωθεί σε ζεστά νερά λόγω της λειτουργίας των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης τους. Η λειτουργία επισκόπησης Gemini AI της Google έγινε το επίκεντρο των μιμιδίων, με τις άμεσες απαντήσεις της να είναι παράλογες, όπως η περιβόητη χρήση κόλλας αντί για τυρί στην απόκριση πίτσας. Ακόμη και οι απαντήσεις του ChatGPT άφησαν τους χρήστες σε σύγχυση προσφέροντας ασυναρτησίες στα ερωτήματα.

Είναι αδύνατο για τις εταιρείες να εξαλείψουν σφάλματα και να αποφύγουν δυσλειτουργίες με την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς οι πλήρεις λεπτομέρειες των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές ακόμη και από τους δημιουργούς. Ενώ οι απαντήσεις στις προτροπές είναι συνήθως χωρίς σφάλματα και ακριβείς, όπως είπε ο Cook, δεν μπορείτε να υποβάλετε αξίωση για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η γενετική τεχνολογία AI είναι ακόμα νέα και εξακολουθεί να μαθαίνει στον εξελισσόμενο κόσμο της πληροφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για την αντιμετώπιση τέτοιων σεναρίων.

Η Apple στο WWDC ανακοίνωσε την ενσωμάτωσή της στο ChatGPT στο iOS 18, αλλά ανέφερε επίσης διακριτικά πώς δεν θα βασιζόταν αποκλειστικά στο μοντέλο OpenAI, αλλά θα εξερευνούσε το Gemini της Google και άλλα συστήματα AI στο μέλλον.VIA: wccftech.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles