back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήAIΗ εξέλιξη του Siri: Από την τεχνολογία στην εξυπνάδα

Η εξέλιξη του Siri: Από την τεχνολογία στην εξυπνάδα


Η Apple παρουσίασε συναρπαστικές νέες δυνατότητες AI, μαζί με άλλες βελτιώσεις, στο WWDC 2024. Ναι, είναι πιο έξυπνο τώρα!

Φανταστείτε να ζητάτε από τη Siri να ανακτήσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες από τα σας, να εντοπίσει και να εξάγει πληροφορίες από φωτογραφίες ή να διατηρήσει απρόσκοπτα το πλαίσιο μιας συνομιλίας σε πολλαπλά αιτήματα. Με την ενσωμάτωση του ChatGPT του OpenAI, η Siri μπορεί πλέον να παρέχει λεπτομερείς συμβουλές συνταγών ή εξελιγμένες απαντήσεις σε περίπλοκες ερωτήσεις.

Οι νέες δυνατότητες Siri AI περιλαμβάνουν βελτιωμένη κατανόηση ομιλίας

Νέες δυνατότητες Siri AI που πρέπει να μάθετε

Η Apple έχει βελτιώσει σημαντικά το Siri με πολλές λειτουργίες που υποστηρίζονται από AI, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητά του, την απόκριση και τη συνολική εμπειρία χρήστη με αυτές τις νέες δυνατότητες Siri AI:

Βελτιωμένη κατανόηση της ομιλίας

 • Χειρισμός παραπατητών λέξεων: Οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης της Siri έχουν βελτιωθεί για να κατανοούν καλύτερα τους χρήστες ακόμα και όταν σκοντάφτουν στα λόγια τους. Αυτό σημαίνει ότι το Siri μπορεί πλέον να επεξεργάζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια τις ημιτελείς ή τις λανθασμένες εντολές, καθιστώντας τις αλληλεπιδράσεις πιο ομαλές και μειώνοντας την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες εντολές.
 • Συνειδητοποίηση συμφραζομένων: Το Siri μπορεί να διατηρήσει το πλαίσιο μιας συνομιλίας. Για παράδειγμα, εάν ζητήσετε τον καιρό σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία και στη συνέχεια ακολουθήσετε ένα αίτημα για να προγραμματίσετε μια εκδήλωση σε αυτήν την τοποθεσία, το Siri χρησιμοποιεί AI για να κατανοήσει το πλαίσιο και να συνδέσει τα δύο αιτήματα απρόσκοπτα.

νέες λειτουργίες του iOS 18 που πρέπει να γνωρίζετε


Ενσωμάτωση με το Apple Intelligence

 • Ενέργειες εντός εφαρμογής: Το σύστημα Apple Intelligence που βασίζεται σε AI επιτρέπει στο Siri να εκτελεί σύνθετες ενέργειες εντός εφαρμογών για λογαριασμό σας. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:
  • Ανάκτηση πληροφοριών από email: Εάν ζητήσετε από τη Siri να ελέγξει πότε προσγειώνεται η πτήση της μαμάς σας, μπορεί να σαρώσει τα email σας για λεπτομέρειες πτήσης και να παράσχει τις πληροφορίες.
  • Εξαγωγή δεδομένων από εικόνες: Το Siri μπορεί να εντοπίσει μια φωτογραφία της άδειας οδήγησης στη συσκευή σας, να εξαγάγει τις απαραίτητες πληροφορίες και να τις χρησιμοποιήσει για να συμπληρώσει φόρμες ή να παράσχει λεπτομέρειες όπως απαιτείται.
  • Επίγνωση επί της οθόνης: Το AI του Siri μπορεί πλέον να κατανοήσει και να ενεργήσει σε περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη σας. Για παράδειγμα, εάν κάποιος σας στείλει μια νέα διεύθυνση μέσω μηνύματος, το Siri μπορεί να το αναγνωρίσει και να ενημερώσει αυτόματα την κάρτα επαφής με τις νέες πληροφορίες.
Τα νέα χαρακτηριστικά Apple Siri AI που αποκαλύφθηκαν στο WWDC 2024 είναι εδώ! Από τη βελτιωμένη ομιλία έως την ενσωμάτωση με το ChatGPT. Επίσης, υπάρχει ένα νέο λογότυπο Siri!
Με την ενσωμάτωση του ChatGPT του OpenAI, οι νέες δυνατότητες Siri AI μπορούν να παρέχουν πιο λεπτομερείς και εξελιγμένες απαντήσεις

Ενσωμάτωση με το ChatGPT του OpenAI

 • Εξειδίκευση κατά παραγγελία: Το Siri έχει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στην τεράστια βάση γνώσεων του ChatGPT, αν και ο Elon Musk είναι τρελός γι' αυτό, για πιο λεπτομερείς και εξελιγμένες απαντήσεις. Για παράδειγμα, όταν ζητάτε συμβουλές για συνταγές, το Siri μπορεί να χρησιμοποιήσει το ChatGPT για να παρέχει ολοκληρωμένες οδηγίες και συμβουλές.
 • Έγκριση χρήστη για χρήση ChatGPT: Το Siri θα ζητήσει έγκριση από τον χρήστη πριν αποκτήσει πρόσβαση στο ChatGPT για να ολοκληρώσει ένα αίτημα.

Αποκαλύφθηκε το Apple 2: Να γιατί το Vision Pro έχει πλέον πιο νόημα


Βελτιωμένη αλληλεπίδραση με τον χρήστη

 • Περι αιτήματα: Το AI επιτρέπει στο Siri να κατανοεί και να επεξεργάζεται περιγραφικά αιτήματα. Αντί να εκδίδουν συγκεκριμένες εντολές, οι χρήστες μπορούν να περιγράψουν την εφαρμογή ή τη λειτουργία που θέλουν να χρησιμοποιήσουν και το Siri θα ανακτήσει τις σχετικές πληροφορίες. Για παράδειγμα, λέγοντας «Δείξε μου την πρόγνωση καιρού μου για το Σαββατοκύριακο στην εφαρμογή καιρού» θα ζητηθεί από τη Siri να ανοίξει την εφαρμογή και να εμφανίσει τις ζητούμενες πληροφορίες.
Τα νέα χαρακτηριστικά Apple Siri AI που αποκαλύφθηκαν στο WWDC 2024 είναι εδώ! Από τη βελτιωμένη ομιλία έως την ενσωμάτωση με το ChatGPT. Επίσης, υπάρχει ένα νέο λογότυπο Siri!
Οι νέες δυνατότητες Siri AI προσφέρουν επίγνωση των συμφραζομένων, επιτρέποντας στο Siri να διατηρεί το πλαίσιο συνομιλίας για απρόσκοπτες αλληλεπιδράσεις

Επί πλέον?

Αυτές οι βελτιώσεις που βασίζονται στο AI καθιστούν το Siri πιο ισχυρό, διαισθητικό και ικανό να εκτελεί ένα ευρύτερο φάσμα εργασιών με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι η μόνη βελτίωση για το Siri. Εκτός από τις ισχυρές βελτιώσεις που βασίζονται στο AI, η Apple έχει εισαγάγει πολλές άλλες βελτιώσεις, όπως:

 • Λαμπερό πολύχρωμο περίγραμμα: Το Siri διαθέτει τώρα ένα νέο, εντυπωσιακό λαμπερό πολύχρωμο περίγραμμα που εμφανίζεται στην οθόνη όταν το Siri είναι ενεργό. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση σχεδιασμού το καθιστά πιο εμφανές οπτικά όταν το Siri ακούει και επεξεργάζεται τις εντολές σας.
Τα νέα χαρακτηριστικά Apple Siri AI που αποκαλύφθηκαν στο WWDC 2024 είναι εδώ! Από τη βελτιωμένη ομιλία έως την ενσωμάτωση με το ChatGPT. Επίσης, υπάρχει ένα νέο λογότυπο Siri!
Οι νέες δυνατότητες Siri AI εισάγουν την επίγνωση στην οθόνη, επιτρέποντας στη Siri να κατανοεί και να ενεργεί σε αυτό το περιεχόμενο που εμφανίζεται
 • Αιτήματα back-to-back: Το Siri υποστηρίζει πλέον αιτήματα back-to-back χωρίς να χρειάζεται να πείτε ξανά “Siri”. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να δώσουν μια εντολή και να ακολουθήσουν μια άλλη αμέσως μετά την εκτέλεση της πρώτης εντολής, βελτιώνοντας τη ροή των αλληλεπιδράσεων.
 • Εύκολη πρόσβαση: Οι χρήστες μπορούν πλέον να πληκτρολογούν τις ερωτήσεις και τα αιτήματά τους στο Siri πατώντας δύο φορές το κάτω μέρος της οθόνης.

Του καλό να ξέρω ότι η Siri επεξεργάζεται τα αιτήματά σας στη συσκευή, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ιδιωτικά και ασφαλή. Καμία από τις αλληλεπιδράσεις σας δεν σχετίζεται με το Apple ID σας ούτε κοινοποιείται σε διαφημιστές.

Ενώ οι βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης καθιστούν το Siri πιο ισχυρό και ικανό, οι βελτιώσεις χωρίς τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζουν επίσης κρίσιμο ρόλο στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας χρήστη.

Επιπλέον, έφτασε ένα νέο λογότυπο Siri

Υπάρχει ένα νέο λογότυπο Siri στην πόλη, δίνοντας στον εικονικό βοηθό μια μοντέρνα αναμόρφωση.

Τα νέα χαρακτηριστικά Apple Siri AI που αποκαλύφθηκαν στο WWDC 2024 είναι εδώ! Από τη βελτιωμένη ομιλία έως την ενσωμάτωση με το ChatGPT. Επίσης, υπάρχει ένα νέο λογότυπο Siri!
Με τις νέες δυνατότητες Siri AI, οι χρήστες βιώνουν έναν πιο έξυπνο, πιο ικανό εικονικό βοηθό για τις καθημερινές τους εργασίες

Αυτό το ενημερωμένο λογότυπο αντικατοπτρίζει τις προηγμένες ικανότητες και τις εύχρηστες λειτουργίες του νέου Siri AI. Είναι μια νέα εμφάνιση για μια πιο έξυπνη εμπειρία Siri.


Όλες οι εικόνες λαμβάνονται από το Εκδήλωση Apple WWDC 2024VIA: DataConomy.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles