back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΥποστηριζόμενες συσκευές και λειτουργίες: Πραγματική υποστήριξη

Υποστηριζόμενες συσκευές και λειτουργίες: Πραγματική υποστήριξη


Το Apple Intelligence έρχεται, αλλά όχι σε όλα τα iPhone εκεί έξω. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστεί να έχετε μια συσκευή με επεξεργαστή A17 ή τσιπ της σειράς M για να χρησιμοποιήσετε πολλές από τις λειτουργίες που αποκαλύφθηκαν κατά το τμήμα Apple Intelligence του WWDC 2024. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι κάτοχοι Pro (και αυτοί με M -σειρά iPad) θα λάβει τις ενημερώσεις Apple Intelligence (AI?) που σχετίζονται με το iOS 18, όπως το Genmoji, το , το επανασχεδιασμένο Siri και τα Εργαλεία Γραφής.

Δεν είναι προφανές ακριβώς γιατί οι παλαιότερες συσκευές που χρησιμοποιούν τσιπ A16 (όπως το iPhone 14 Pro) δεν θα λειτουργούν με το Apple Intelligence, δεδομένου ότι ο νευρωνικός κινητήρας του φαίνεται περισσότερο από ικανός σε σύγκριση με το M1. Μια πιο προσεκτική ματιά στα φύλλα προδιαγραφών αυτών των δύο επεξεργαστών δείχνει ότι οι κύριες διαφορές φαίνεται να είναι στη και την ικανότητα GPU. Στην πραγματικότητα, όλες οι υποστηριζόμενες συσκευές έχουν τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει γιατί το iPhone 14 Pro σας δεν θα είναι σε θέση να χειριστεί την κατασκευή Genmojis, ίσως.

Αν και μπορεί να μην φαίνεται πολύ δίκαιο οι κάτοχοι ενός αρκετά πρόσφατου iPhone να μην μπορούν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες Apple Intelligence, θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε έναν υγιή αριθμό ενημερώσεων μέσω του iOS 18. Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση του τι έρχεται μέσω του iOS 18 , και τι έρχεται μόνο εάν το iPhone σας υποστηρίζει Apple Intelligence.

Βασικά όλα όσα περιγράφηκαν κατά τη διάρκεια του τμήματος iOS της χθεσινής κεντρικής ομιλίας του WWDC 2024 έρχονται σε όλα τα iPhone. Αυτό περιλαμβάνει την προσαρμόσιμη αρχική οθόνη, το Κέντρο Ελέγχου, την αποκλειστική εφαρμογή κωδικών πρόσβασης, την επανασχεδιασμένη εφαρμογή Φωτογραφίες, τις νέες αντιδράσεις emoji Tapback, τα εφέ κειμένου, την προγραμματισμένη αποστολή και πολλά άλλα. Το Messages μέσω Satellite έρχεται μόνο στο iPhone 14 ή νεότερο, και θα μπορείτε να στέλνετε μηνύματα κειμένου, emoji και Tapbacks, αλλά όχι εικόνες ή βίντεο.

Θα είστε επίσης συνδεδεμένοι με το ίδιο πρόγραμμα δορυφορικών υπηρεσιών που είχατε κατά την αγορά ενός iPhone 14. Εάν αγοράσατε το iPhone 14 σας τον Ιανουάριο του 2024, λάβατε δωρεάν διετή συνδρομή για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Emergency SOS μέσω Δορυφόρου και άλλες δυνατότητες δορυφορικής επικοινωνίας που περιλαμβάνουν πλέον την αποστολή γραπτών μηνυμάτων. Αυτό σημαίνει ότι για να συνεχίσετε να στέλνετε μηνύματα μέσω δορυφόρου μετά τον Ιανουάριο του 2026, θα πρέπει να αρχίσετε να πληρώνετε για ένα πρόγραμμα.

Υπάρχει μια πληθώρα ενημερώσεων που έρχονται με το iOS 18 που η Apple δεν κάλυπτε αρκετά ούτε στην κεντρική της ομιλία, και θα δημοσιεύσω έναν ξεχωριστό οδηγό σχετικά με αυτό σε λίγο. Αλλά αρκεί να πούμε ότι εφαρμογές όπως οι Χάρτες, το Safari, το Ημερολόγιο και το Περιοδικό αποκτούν νέες λειτουργίες που, μαζί με τις άλλες αλλαγές που αναφέρθηκαν μέχρι τώρα, συνθέτουν μια σημαντική αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.

Με λίγα λόγια, όλοι τους. Εάν διαθέτετε ένα iPhone 15 Pro ή ένα iPad με τσιπ της σειράς M, θα λάβετε ένα επανασχεδιασμένο Siri, Genmoji και Image Playground, καθώς και εργαλεία γραφής ψημένα στο σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι εργαλεία όπως η διόρθωση, η σύνοψη ή η βοήθεια που σας βοηθούν να προσαρμόσετε τον τόνο σας σε εφαρμογές όπως το Mail, το Notes και το Keynote περιορίζονται στις συσκευές που υποστηρίζονται από AI. Εάν δεν έχετε μία από αυτές τις συσκευές, δεν θα λάβετε τίποτα από αυτά.

Το επανασχεδιασμένο Siri, το οποίο έρχεται μόνο μέσω της Apple Intelligence, θα μπορεί να κατανοήσει τι υπάρχει στην οθόνη σας για να απαντήσει με βάση τα συμφραζόμενα στις ερωτήσεις σας. Εάν έχετε στείλει μήνυμα με τον φίλο σας σχετικά με το ποιος παίκτης του μπέιζμπολ είναι ο καλύτερος, μπορείτε να ρωτήσετε τη Siri (πατώντας παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας ή λέγοντας απλώς Hey Siri) “Πόσα homerun έχει κάνει;” Ο βοηθός θα ξέρει ποιος είναι “αυτός” σε αυτό το πλαίσιο και θα καταλάβει ότι αναφέρεστε στον αθλητή και όχι στον φίλο με τον οποίο συνομιλείτε.

Το Apple Intelligence είναι επίσης αυτό που φέρνει τη δυνατότητα πληκτρολόγησης στο Siri — και μπορείτε να επικαλεστείτε αυτό το για να μιλήσετε με τον βοηθό πατώντας δύο φορές το κάτω μέρος της οθόνης.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η νέα κινούμενη εικόνα με λαμπερή άκρη που εμφανίζεται όταν ενεργοποιείται το Siri περιορίζεται στις συσκευές που υποστηρίζονται από το Apple Intelligence. Θα εξακολουθείτε να κοιτάτε αυτήν τη μικρή σφαίρα στο κάτω μέρος της οθόνης σας όταν μιλάτε με τον βοηθό σε ένα iPhone 14 Pro ή παλαιότερο.

Θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε σε αυτήν την ιστορία καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για το Apple Intelligence και το iOS 18 στο WWDC 2024 αυτή την εβδομάδα.

Ενημερωθείτε εδώ για όλα τα νέα από WWDC 2024 της Apple.

Αυτό το άρθρο περιέχει συνδέσμους θυγατρικών. Εάν κάνετε κλικ σε έναν τέτοιο σύνδεσμο και κάνετε μια αγορά, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια.VIA: engadget.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles