back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΟ Μασκ απειλεί να κλείσει τα iPhone με ChatGPT σε κλουβί Faraday

Ο Μασκ απειλεί να κλείσει τα iPhone με ChatGPT σε κλουβί Faraday


Ως μέρος της κεντρικής ομιλίας της για το 2024, η Apple αποκάλυψε επιτέλους τα σχέδιά της σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Ανακοίνωσε μια δυνατότητα Apple Intelligence που θα εφαρμοστεί στα δημοφιλή λειτουργικά της συστήματα αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Ωστόσο, η ιδέα της συνεχώς διευρυνόμενης τεχνητής νοημοσύνης δεν έγινε δεκτή με ομόφωνη αποδοχή. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, μια συγκεκριμένη φωνητική φωνή πήρε τον X (πρώην Twitter) να εκφράσει τις ανησυχίες του – ο Elon . Και ήταν αρκετά σκληρός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της , μεταξύ άλλων, ανησυχεί ιδιαίτερα για την ανακοινωθείσα συνεργασία μεταξύ Apple και : «Εάν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές Apple θα απαγορευτούν στις εταιρείες μου. Αυτό είναι μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας».

Αργότερα, πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί και στους επισκέπτες: «Οι επισκέπτες θα πρέπει να ελέγχουν τις συσκευές Apple τους στην πόρτα, όπου θα αποθηκευτούν σε ένα κλουβί Faraday». Εξέφρασε αυτό το μήνυμα όχι μόνο στον προσωπικό του λογαριασμό X αλλά και κάτω από το ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από τον CEO της Apple Τιμ Κουκ.

«Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να φτιάξει το δικό της AI, αλλά είναι κατά κάποιο τρόπο ικανή να διασφαλίσει ότι το OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας! Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει μόλις παραδώσει τα δεδομένα σας στο OpenAI. Σε πουλάνε κάτω από το ποτάμι», πρόσθεσε ο Μασκ.

Η τελευταία του παρατήρηση ελέγχθηκε αργότερα από τη λειτουργία Community Notes του X. Οι χρήστες διευκρίνισαν ότι η Apple έχει στην πραγματικότητα κατασκευάσει τα δικά της μοντέλα και τα πιο απαιτητικά ερωτήματα θα αποστέλλονται στην πλατφόρμα Private της Apple που έχει αναπτυχθεί από μόνη της.

Στην πραγματικότητα, ο Μασκ ήταν στη συνέχεια αμφισβητήθηκε από τον τεχνικό YouTuber Marques Brownlee, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μίλησε απευθείας με τον Tim Cook: «Είπε ότι η Apple σε κανένα σημείο δεν στέλνει κανένα από τα δεδομένα σας στο OpenAI χωρίς ρητή άδεια χρήστη». Ο χρήστης ρωτάται πάντα εάν θέλει να στείλει ένα συγκεκριμένο ερώτημα στο ChatGPT εάν αναμένεται να κάνει καλύτερη δουλειά από τις ενσωματωμένες λειτουργίες AI της Apple.

Δεν πέρασε πολύς χρόνος έως ότου κάποιος στο στρατόπεδο του Μασκ έφερε την ιδέα του X Phone, παρόμοια με ανθρώπους που ζητούσαν από την Tesla να παράγει το δικό της τηλέφωνο Tesla στο παρελθόν. Η ιδέα του τηλεφώνου που προτείνεται από τον χρήστη θα περιελάμβανε μια συνεργασία με τη Samsung, ανοιχτού κώδικα και εστιασμένη στο απόρρητο X OS, και θα περιλάμβανε βελτιστοποίηση και ενσωμάτωση όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών σε όλο το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών του Musk, ξεκινώντας από το X και τελειώνοντας με το Neuralink.

«Δεν αποκλείεται», σχολίασε ο Μασκ για την ιδέα. Ωστόσο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αυτές οι ιδέες παραμένουν ευσεβείς πόθοι των θαυμαστών – από τώρα.

VIA: NeoWin.net

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles