back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΠαίκτες απογοητευμένοι από τη διαρροή προδιαγραφών GPU Nvidia RTX 5000 σε φορητούς...

Παίκτες απογοητευμένοι από τη διαρροή προδιαγραφών GPU Nvidia RTX 5000 σε φορητούς υπολογιστές – Τα θετικά στοιχεία της κατάστασης


Οι κάρτες γραφικών RTX 5000 της , γνωστές ως Blackwell, δεν θα είναι απλώς προϊόντα επιτραπέζιου υπολογιστή, αλλά και GPU φορητών υπολογιστών – και μόλις είδαμε μια μεγάλη διαρροή στη φόρτωση της μνήμης τους, καθώς και μια πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας για τα προϊόντα για κινητά.

VideoCardz παρατήρησα την ένδειξη πληροφοριών Blackwell που προέρχεται από τον κατασκευαστή φορητών υπολογιστών Clevo και είναι μια ατυχής παρενέργεια μιας επίθεσης ransomware προφανώς (καλά, ατυχές για την εταιρεία, αλλά όχι για εμάς τους παίκτες που επιθυμούμε να μάθουμε περισσότερα για τις φορητές GPU RTX 5000).

Όπως μοιράστηκε ο ερευνητής ασφαλείας Dominic Alvieri στο , το υλικό – το οποίο είναι ευρύ και ξεπερνά τις λεπτομέρειες για τις κάρτες φορητών υπολογιστών επόμενης γενιάς της Nvidia – δείχνει έξι διαφορετικές φορητές GPU για το Blackwell και τις διαμορφώσεις VRAM τους. Πάρτε το με την ίδια ποσότητα καρυκευμάτων που θα εφαρμόσατε σε οποιαδήποτε φήμη.

Τα δύο κορυφαία μοντέλα, GN22-X11 και X9, εμφανίζονται με 16 GB GDDR7 VRAM και πιθανώς αντιστοιχούν στα RTX 5090 και 5080 για φορητούς υπολογιστές. Κάτω από αυτό υπάρχει ένα μοντέλο X7 με 12 GB GDDR7 και τα υπόλοιπα μοντέλα, τα X6, X4 και X2, έχουν όλα 8 GB (και πάλι GDDR7, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για όλη τη γκάμα, εάν αυτή η διαρροή είναι σωστή).

Μπορούμε να μαντέψουμε ότι αυτά τα τρία τελευταία μοντέλα με 8 GB θα είναι τα RTX 5070, 5060 και 5050 – αλλά αυτό είναι απλώς εικασίες (και δεν είναι ξεκάθαρο πού ταιριάζει η βαθμίδα X7 με 12 GB – ίσως ως RTX 5070 Ti;).

Αυτές οι τρεις τελευταίες GPU θα βασίζονται προφανώς σε διαφορετική πλακέτα από την πρώτη τριάδα και θα κυκλοφορήσουν αργότερα το 2025. Εάν η υποτιθέμενη διαρροή από το Clevo είναι σωστή, οι τρεις κορυφαίες GPU με επικεφαλής το RTX 5090 θα είναι στην παραγωγή τον Ιανουάριο του 2025 , με τις άλλες GPU να φτάσουν τον Μάρτιο του 2025. Επομένως, δεν θα μείνουν πολύ πίσω.

Όπως υπάρχουν φήμες, οι επιτραπέζιες κάρτες γραφικών Blackwell θα πρέπει να κάνουν το ντεμπούτο τους πρώτα, που θα φτάσουν αργότερα φέτος, με τις RTX 5080 και 5090 να βγαίνουν στα ράφια πιθανώς προς το τέλος του 2024. Αν και πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ψίθυροι για έως το 2025 – αλλά αυτό δεν πρέπει Δεν θα συμβεί αν οι GPU φορητών υπολογιστών πρόκειται να φτάσουν τον Ιανουάριο του 2025, φυσικά. (Λοιπόν, εκτός και αν η έκδοση της GPU για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι μια «εκκίνηση χαρτιού», η οποία, για να είμαστε δίκαιοι, είναι μια άλλη θεωρία που προβλήθηκε στο παρελθόν).


(Εικόνα: Μέλλον)

Ανάλυση: Η μέτρια VRAM αυξάνεται κατά τόπους, αλλά ένα σημείο κόλλησης 8 GB

Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα ψήγματα που αποκαλύφθηκαν σε αυτήν τη διαρροή, το σημαντικότερο από τα οποία είναι η ευπρόσδεκτη κίνηση από τη Nvidia για την ενίσχυση της χαμηλότερης τεχνολογίας GPU Blackwell – αυτό που πιθανώς θα είναι το RTX 5050 – με 8 GB VRAM. Αν θυμάστε, αυτό είναι ένα κομμάτι περισσότερο από το κινητό RTX 4050 που έτρεχε με 6 GB. Λέμε ότι αυτό είναι ευπρόσδεκτο, αλλά θεωρείται περισσότερο ως απαραίτητη κίνηση από τους περισσότερους παίκτες, χωρίς αμφιβολία.

Πράγματι, υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που είναι πολύ εξοργισμένοι με την πιθανότητα ότι το RTX 5070 θα λειτουργεί μόνο με 8 GB – πιθανώς για να ωθήσει τους ανθρώπους προς το επίπεδο πάνω από αυτό, το οποίο θα μπορούσε να είναι μια παραλλαγή 5070 Ti με 12 GB, όπως αναφέρθηκε. Τα καλά νέα, ωστόσο, στο high-end είναι ότι φαίνεται ότι το RTX 5080 θα πρέπει να αυξηθεί από 12 GB (στο 4080) σε 16 GB.

Επιπλέον, οι κατώτερες GPU φορητών υπολογιστών Blackwell εξημερώνονται κάπως για την κατανάλωση ενέργειας, με τη δεύτερη παρτίδα προσφορών χαμηλότερης βαθμίδας (X6, X4, X2) να έρχεται στα 115 W για το TGP τους – αντί στα 140 W για τη Lovelace. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτό υποδεικνύει ένα καλύτερο επίπεδο απόδοσης ισχύος για αυτές τις GPU επόμενης γενιάς και σίγουρα θα βοηθήσει να έχουμε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας όταν τρέχουμε στα μικροσκοπικά όρια ενός πλαισίου φορητού υπολογιστή παιχνιδιών – ελπίζουμε όχι με κανένα αξιοσημείωτο κόστος όσον αφορά την απόδοση.

Επίσης, σύμφωνα με τη διαρροή, η Nvidia θα συνεχίσει να προμηθεύει ορισμένες τρέχουσες κινητές GPU στο πλαίσιο των προσπαθειών προϋπολογισμού που θα συνεχιστούν το 2025 για να συμπληρώσουν τη σειρά Blackwell. Αν και αυτή είναι η τυπική πρακτική, φυσικά, είναι ενδιαφέρον να δούμε αυτά τα σχέδια και περιλαμβάνουν τη διατήρηση των RTX 4050 (6GB) και 3050 (6GB), και μάλιστα του 2050 (4GB). Το τελευταίο θα είναι μόνο για λίγο, ωστόσο, προτού το παλιό RTX 2050 αντικατασταθεί κάποια στιγμή από μια νέα περιστροφή 4 GB στο RTX 3050.

Όπως πάντα με οποιαδήποτε διαρροή, καλύψτε το με ένα ολόκληρο σωρό αλατιού και έχετε κατά νου ότι οι λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να ίσχυαν όταν συναρμολογήθηκε αυτό το υλικό θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει (ή μπορεί ακόμα να αλλάξουν στη γραμμή).

VIA: TechRadar.com/

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles