back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΠώς να διορθώσετε προβλήματα με την αφή στα Windows 11

Πώς να διορθώσετε προβλήματα με την αφή στα Windows 11


Το touchpad δεν λειτουργεί

Ο πίνακας αφής (επιφάνεια αφής) ενός φορητού υπολογιστή είναι ένα πολύ πρακτικό όργανο. Αρκεί να λειτουργεί σωστά, φυσικά. Μερικές φορές αντιμετωπίζουμε δυσκολίες κατά τη χρήση του: ο κέρσορας δεν κινείται τόσο ρευστά όσο θα έπρεπε, το κλικ κολλάει, το ζουμ δεν ανταποκρίνεται… Τι να κάνετε πότε επιφάνεια αφής δεν λειτουργεί?

Ανεξάρτητα από το πόσο καλός και ισχυρός είναι ο φορητός μας υπολογιστής, όταν η οθόνη αφής αρχίζει να έχει προβλήματα η εμπειρία του χρήστη είναι πολύ αρνητική. Άλλωστε το επιφάνεια αφής Είναι το κύριο σημείο αλληλεπίδρασής μας με τον υπολογιστή, εκτός αν έχουμε επιλέξει να συνδέσουμε ποντίκι.

Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι κατασκευαστές περιλαμβάνουν καλύτερα πάνελ αφής στις συσκευές τους από άλλους. Είναι επίσης αλήθεια ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η δυσλειτουργία προκαλείται από συσσώρευση βρωμιάς, αν και άλλες φορές οφείλεται σε σφάλματα λογισμικού. Εάν βρεθείτε στην εκνευριστική κατάσταση να πρέπει να αντιμετωπίσετε α επιφάνεια αφής αυτό δεν λειτουργεί καλά, εδώ σας παρουσιάζουμε κάποιες λύσεις που μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Χρησιμοποιήστε μόνο ένα δάχτυλο

επιφάνεια αφής με τα δάχτυλαεπιφάνεια αφής με τα δάχτυλα

Ναι, ακούγεται σαν αστείο, αλλά είναι η πρώτη λύση που πρέπει να δοκιμάσουμε. Είναι πολλές οι φορές που πιστεύουμε ότι η οθόνη αφής δεν λειτουργεί, αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι δεν το χρησιμοποιούμε καλά. Μια απλή αλλαγή στον τρόπο που ακουμπάτε το χέρι σας στο θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της ανταπόκρισής σας.

Τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν κάποιο είδος ανίχνευσης, στόχος του οποίου είναι η διάκριση μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα λειτουργεί καλύτερα σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές από άλλους. Το κόλπο μπήκε δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε μόνο με ένα δάχτυλο τη φορά. Κάτι τόσο απλό όσο και αποτελεσματικό. Εάν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, θα προχωρήσουμε στην άλλων λύσεων.

Καθαρίστε καλά την επιφάνεια της επιφάνειας αφής

καθαρό touchpad

Όπως αφιερώνουμε χρόνο και προσοχή στον καθαρισμό του πληκτρολογίου, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με το touchpad. Με την καθημερινή χρήση, μια ποσότητα βρωμιάς συσσωρεύεται σε αυτή την επιφάνεια. αόρατο λίπος και βρωμιά. Αυτό το στρώμα που σχηματίζεται με την πάροδο του χρόνου μπορεί να καταλήξει να επηρεάσει την ευαισθησία της οθόνης αφής, προκαλώντας προβλήματα απόκρισης.

Πώς να καθαρίσετε ένα touchpad; Πολύ εύκολο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μαλακό πανί, να το βρέξουμε με λίγο νερό (και μερικές σταγόνες αλκοόλ) και να το σκουπίσουμε απαλά στην επιφάνεια. Πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή γύρω από τα κουμπιά.

Προσαρμόστε τις σωστές ρυθμίσεις

Οθόνη αφής

Τα προγράμματα οδήγησης του φορητού υπολογιστή μας το επιτρέπουν προσαρμόστε κάποιες ρυθμίσεις που σχετίζονται με την οθόνη αφής, ώστε να μπορούμε να εξατομικεύσουμε τις απαντήσεις στις κινήσεις μας. Αυτός είναι ο τρόπος πρόσβασης σε αυτές τις διαμορφώσεις από τις δύο τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Microsoft:

  • 10: Ρυθμίσεις > Συσκευές > Touchpad.
  • Windows : Ρυθμίσεις > Bluetooth και συσκευές > Touchpad.

Μέσα σε αυτό το μενού είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ τεσσάρων διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό και μέγιστο). Θα μπορούμε επίσης να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε μια σειρά επιλογών: Πατήστε με ένα δάχτυλο για κλικ, πατήστε με δύο δάχτυλα για δεξί κλικ, φέρτε τα δάχτυλα πιο κοντά στο ζουμ κ.λπ. Είναι πολύ πιθανό κάνοντας μερικές αλλαγές να ανακτήσουμε πλήρως τη σωστή λειτουργία του πάνελ αφής.

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης

Οι ενημερώσεις του οδηγούς Είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία των διαφόρων εξαρτημάτων των συσκευών μας. Ευτυχώς, ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης Είναι μια αρκετά απλή ενέργεια.

Ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή, να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα υποστήριξης χρηστών και να εισαγάγετε τον αριθμό μοντέλου του φορητού υπολογιστή μας εκεί. Στη συνέχεια, απλώς κατεβάστε το πιο πρόσφατο πρόγραμμα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο και εγκαταστήστε το.

Εντοπισμός προβλημάτων υλικού

Εάν οι προσαρμογές λογισμικού δεν τεθούν σε ισχύ και εξακολουθούμε να έχουμε το πρόβλημα ότι το touchpad δεν λειτουργεί, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσουμε την πηγή της βλάβης στο ίδιο το υλικό. Δεν είναι όλοι αρκετά τολμηροί ώστε να τολμήσουν να ανοίξουν τον υπολογιστή με ένα κατσαβίδι. Επιπλέον: αν δεν ξέρουμε τι κάνουμε, καλύτερα να μην αγγίξουμε τίποτα.

Είναι καλύτερο να πάρετε το φορητό υπολογιστή στο α κατάστημα επισκευών ή ζητήστε βοήθεια από το τμήμα τεχνική βοήθεια κατασκευαστή, ειδικά αν ο φορητός μας υπολογιστής είναι ακόμα υπό εγγύηση. Εάν όχι, το κόστος ς μπορεί να είναι τόσο υψηλό που ίσως αξίζει να σκεφτείτε την αγορά ενός νέου φορητού υπολογιστή.

Η τελευταία λύση: χρησιμοποιήστε ένα ποντίκι

ποντίκι

Δεν είναι ιδανικό, αλλά είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε: ορισμένες μάρκες και μοντέλα φορητών υπολογιστών έχουν επιφάνειες αφής κακής ποιότητας, επιρρεπείς στο να χαλάσουν με το παραμικρό. Μαζί τους, η απαλλαγή από προβλήματα είναι μια αδύνατη αποστολή.

Ευτυχώς, εάν το touchpad δεν λειτουργεί, έχουμε πάντα μια διέξοδο: επιστρέψτε στο ποντίκι μιας ζωής. Ενσύρματο ή, κατά προτίμηση, ασύρματο. Με αυτά θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση της οθόνης αφής. Τουλάχιστον στην περίπτωση που πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή, καθισμένοι σε ένα γραφείο.
VIA: windowsnoticias.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles