back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΗ τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να ανακινήσει τις πωλήσεις iPhone, σύμφωνα με τον...

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να ανακινήσει τις πωλήσεις iPhone, σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο


Η κύρια είδηση από την πρώτη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου WWDC της Apple αφορούσε τον εμπλουτισμό του λογισμικού της εταιρείας με την πλέον πρόσφατη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και την ενσωμάτωση του . Ωστόσο, αυτή η είδηση έχει και συνέχεια.

Πολλοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή θα έχει σαν επακόλουθο και την αύξηση στις συσκευών iPhone.

Έρχεται AI τεχνολογία στις εφαρμογές της Apple – Συνεργασία με την OpenAI

Αντιμετωπίζοντας τις ασταθείς καταναλωτικές δαπάνες και τον αναζωογονημένο ανταγωνισμό, η Apple έχει στρέψει το βλέμμα της στην τεχνητή νοημοσύνη ως έναν τρόπο να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των πελατών της (οι χρήστες των διάφορων προϊόντων της ανέρχονται σε άνω του ενός δισεκατομμυρίου) και να αναστρέψει την πτώση των πωλήσεων για το προϊόν της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Το λογισμικό, το οποίο απαιτεί ένα iPhone 15 Pro ή Pro για να λειτουργήσει, μπορεί να ενθαρρύνει έναν σημαντικό αριθμό νέων αγορών, είπαν αρκετοί αναλυτές. Κάποιοι μάλιστα προέβλεψαν ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα έρθει ο μεγαλύτερος κύκλος αναβάθμισης από την κυκλοφορία του iPhone 12 από την Apple το 2020, το οποίο προσέλκυσε τους καταναλωτές εν μέρει λόγω της συνδεσιμότητας 5G.

Ελπίδες…

«Αυτό που είδαμε σήμερα (χθες) ήταν πιο συναρπαστικό από οτιδήποτε έχουμε δει από τότε», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής Γκιλ Λούρια του DA Davidson. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple ήταν 3,3% υψηλότερα στην αρχή της συνεδρίασης της Τρίτης, αφού έκλεισαν σχεδόν 2% χαμηλότερα τη Δευτέρα, ημέρα των σχετικών ανακοινώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παρουσίασε αυτό που η ίδια ονόμασε , δηλαδή τη δική οπτική για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να δημιουργήσει κείμενο, εικόνες και άλλο περιεχόμενο κατόπιν εντολής.

Η Apple έδειξε πώς η δική της τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να δημιουργήσει προσαρμοσμένα emoji, ένα καρτούν σε φίλους ή επεξεργασίες που κάνουν ένα email να ακούγεται πιο επαγγελματικό. Ο ψηφιακός βοηθός θα μπορούσε να ζητήσει από τους χρήστες αν ήθελαν και τη βοήθεια του ChatGPT.

… και σκεπτικισμός

Ωστόσο, υπήρξαν και αναλυτές που εξέφρασαν σκεπτικισμό, προβλέποντας ότι οι καταναλωτές δεν θα τρέξουν στα καταστήματα για αποκτήσουν μία συσκευή με περισσότερη ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη.

«Ενδεχομένως υπάρχουν αρκετά στοιχεία στο νέο και βελτιωμένο λογισμικό για να φέρουν πίσω μέρος των χαμένων εσόδων για την Apple, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα… οπαδών», δήλωσε στο Reuters ο  αναλυτής της Forrester, Dipanjan Chatterjee.

Ο Tejas Dessai της Global X πρόσθεσε: «Οι επενδυτές θέλουν σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη και φιλόδοξη στρατηγική από την Apple όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη».

VIA: https://www.ot.gr

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles