back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΑναμένεται το ανανεωμένο Siri - Ετοιμαστείτε για την αναβάθμιση

Αναμένεται το ανανεωμένο Siri – Ετοιμαστείτε για την αναβάθμιση


Αν ήλπιζες ότι όλα αυτά “Apple Intelligence” χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια WWDC 2024 θα έφταναν στο iPhone σας νωρίτερα παρά αργότερα, έχω κάποια άσχημα νέα για εσάς. Το καλύτερο που μπορείτε να περιμένετε να δείτε το νέο και βελτιωμένο Siri είναι το 2025. Επιπλέον, θα χρειαστείτε το πιο πρόσφατο, πιο ακριβό iPhone για να δοκιμάσετε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του ChatGPT.

Η Apple δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία για καμία από τις συνομιλίες Apple Intelligence κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών της Τετάρτης. Ο τεχνολογικός γίγαντας του Κουπερτίνο ανέφερε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του Siri δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι την «επόμενη χρονιά», αλλά οι ιδιοτροπίες είναι σκόπιμες. iOS 18, iPadOS 18, Sequoia, watchOS 11 και όλες οι νέες δυνατότητες όπως ένα cool, εφαρμογή αριθμομηχανής με δυνατότητα στυλό και χειρονομίες κεφαλιού στα AirPods προγραμματίζονται για αυτό το φθινόπωρο. Οι αρχικές beta του λειτουργικού συστήματος θα φτάσουν κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Apple υποσχέθηκε σε α δελτίο τύπου ότι το Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμο στις επερχόμενες εκδόσεις λογισμικού iPhone, iPad και Mac. Ωστόσο, «ορισμένες δυνατότητες, πλατφόρμες λογισμικού και πρόσθετες γλώσσες θα έρθουν τον επόμενο χρόνο».

Ποια χαρακτηριστικά; Πότε του χρόνου; Μάλλον δεν θα μάθουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί. Τώρα γνωρίζουμε ότι ορισμένες από αυτές τις δυνατότητες AI θα περιοριστούν στα .000 $ μοντέλα και iPad και Mac με τσιπ M1 ή μεταγενέστερα. Οι δυνατότητες γλώσσας AI θα περιοριστούν στα Αγγλικά στην αρχή. Οι χρήστες μπορεί επίσης να χρειαστεί να εγγραφούν σε μια λίστα αναμονής για να αποκτήσουν πρόσβαση, σύμφωνα με τον κώδικα που βρέθηκε στην έκδοση beta του iOS 18, όπως εντοπίστηκε από MacRumors.

Τώρα, αναμένεται ότι ορισμένες λειτουργίες θα περιοριστούν στο υλικό, όπως τα νέα δορυφορικά μηνύματα που θα είναι διαθέσιμα σε δορυφορικά iPhone 14 ή αργότερα. Ας εξετάσουμε όμως πώς θα λειτουργεί το ChatGPT στο cloud, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει σχεδόν τόσο μεγάλη απαίτηση νευρωνικής επεξεργασίας για την εκτέλεση του chatbot του OpenAI.

Και παρόλα αυτά, η Apple επιβεβαίωσε με το ότι το ChatGPT, και οποιεσδήποτε άλλες λειτουργίες Apple Intelligence, θα περιοριστούν μόνο στα iPhone 15 Pro και Pro Max, μαζί με τη σύγχρονη έκδοση των Mac και iPad.

Όσο για το πιο διαισθητικό, πολυτροπικό, πολλαπλών εφαρμογών AI που θα μετατρέψει το iPhone σας σε πραγματικό βοηθό, αυτό φαίνεται σαν ένα χαρακτηριστικό που θα πάρει χρόνο. Η Apple ανέφερε ήδη τις υποσχεθείσες λειτουργίες «σωματικής κατανόησης» της Siri, οι οποίες επιτρέπουν στον έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης να κοιτάξει τα δεδομένα και τις εφαρμογές του τηλεφώνου σας. Παρόλα αυτά, δεν θα υπάρχουν μέχρι το επόμενο έτος. Σύμφωνα με του Bloomberg Mark Gurman, το νέο Siri λείπει από την πρώτη έκδοση beta για προγραμματιστές iOS 18.

Ίσως αυτή η δυνατότητα δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης «Image Playground» και το «Genmojis» θα εμφανιστούν επίσης στα πιο ακριβά, πιο πρόσφατα iPhone. Το Writing Tools και η ενσωμάτωση ChatGPT θα είναι πιθανότατα τα πρώτα στη λίστα που θα κρατήσουν τους θαυμαστές της Apple μέχρι να εφαρμοστεί το πραγματικό μοντέλο Apple Intelligence που βασίζεται στο Siri. Με βάση τους Τηλέφωνο Android Διαθεσιμότητα, το νέο εργαλείο που μοιάζει με Magic Eraser στις Φωτογραφίες φαίνεται επίσης σαν ένα παιχνίδι. Αναμένουμε ότι αυτά πιθανότατα θα εμφανίζονται σε περίοπτη θέση στο επερχόμενο iPhone 16 μοντέλα όταν τα δούμε να κυκλοφορούν αυτό το φθινόπωρο.

Η Apple δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τον όρο «AI» κατά την παρουσίασή της, αλλά η εταιρεία γνώριζε ότι υπήρχε. Αντιπρόεδρος λογισμικού της Apple και εμφανής ειδικός στο parkour Ο είπε σε μια συνέντευξη βίντεο μετά το μεγάλο τεχνολογικό συνέδριο ότι «νομίζουμε ότι ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι να αντικαταστήσει τους χρήστες μας αλλά να τους ενδυναμώσει… πρέπει να ενσωματωθεί στην εμπειρία που χρησιμοποιείτε συνεχώς».

Οι μεγάλες υποσχέσεις της Apple να έχουν το το πιο ιδιωτικό AI στη συσκευή με το “Private Cloud Compute” είναι μερικές από τις μεγάλες υποσχέσεις που δίνει η Apple με το Apple Intelligence. Το πρόβλημα είναι ότι θα χρειαστεί να είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε ένα υψηλό τίμημα για να ονειρευτείτε να τα δοκιμάσετε όταν τελικά φτάσουν.VIA: gizmodo.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles