back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήAIΗ Αpple ανακοινώνει την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη: Νέες λεπτομέρειες για τα...

Η Αpple ανακοινώνει την επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη: Νέες λεπτομέρειες για τα μοντέλα που θα αλλάξουν τον κόσμο


Έχετε δει πιθανώς πρωτοσέλιδα που αναφέρουν το Apple Intelligence μετά την ετήσια εκδήλωση WWDC της Apple για προγραμματιστές, αλλά από τι ακριβώς αποτελείται το Apple Intelligence;

Το Apple Intelligence είναι το νέο “σύστημα προσωπικής νοημοσύνης” (μέχρι τώρα οι υπόλοιποι το αποκαλούσαμε αυτό τεχνητή νοημοσύνη) που βάζει ισχυρά μοντέλα παραγωγής στην καρδιά των συσκευών σας Apple. Μια έκδοση beta πρόκειται να είναι διαθέσιμη αυτό το φθινόπωρο.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η Apple είπε ότι το Apple Intelligence αποτελείται από διαφορετικά μοντέλα παραγωγής που προσαρμόζονται στις καθημερινές εργασίες ενός χρήστη.

Είτε πρόκειται για τη σύνταξη ή τη βελτίωση κειμένου, την ιεράρχηση των ειδοποιήσεων ή τη δημιουργία εικόνων για τις συνομιλίες σας με φίλους, η Apple θα εφαρμόσει το πιο εξειδικευμένο μοντέλο σε ό,τι θέλετε να επιτύχετε.

Το σύστημα περιλαμβάνει ένα μοντέλο στη συσκευή με περίπου 3 δισεκατομμύρια παραμέτρους και ένα μεγαλύτερο μοντέλο γλώσσας που βασίζεται σε διακομιστή για πιο σύνθετες εργασίες.

Πώς λειτουργεί το Apple Intelligence

(Πίστωση εικόνας: Apple)

Σίγουρα, η ύπαρξη ενός τεράστιου μοντέλου μεγάλης γλώσσας (LLM) στο iPhone σας θα ήταν χρήσιμο, αλλά τα όρια της τρέχουσας τεχνολογίας μας σημαίνουν ότι η μπαταρία και ο αποθηκευτικός σας χώρος θα εξαντληθούν σχετικά γρήγορα, εξ ου και η ανάγκη για ένα δεύτερο πιο λιτό μοντέλο.

Για παράδειγμα, το μοντέλο στη συσκευή έχει μέγεθος λεξιλογίου 49.000 σε αντίθεση με το μέγεθος λεξιλογίου 100.000 του μοντέλου διακομιστή — είναι παρόμοιο σε μέγεθος με το λεξιλόγιο του ChatGPT.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Intelligent System Experience Engineering της Apple, Sebastien Marineau-Mes, είπε ότι είχαν υπερβεί τα όρια του τι θα μπορούσε να εκτελεστεί τοπικά με τα μοντέλα της συσκευής.

Ο στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι ήταν “αρκετά ισχυρό για την εμπειρία που θέλαμε, αλλά αρκετά μικρό για να λειτουργεί στη συσκευή.” Αυτό περιελάμβανε τη δημιουργία ενός μεγάλου μοντέλου και, στη συνέχεια, τη βελτιστοποίηση του ξανά και ξανά για εκπαίδευση για εξειδικευμένες εργασίες.

Στη συνέχεια ανέπτυξαν μια νέα τεχνική που ονομάζεται Προσαρμογείς που τοποθετούνται στην κορυφή του κοινού μοντέλου θεμελίωσης, επιτρέποντάς του να εξειδικεύεται εν κινήσει στην εργασία που έχει.

Εκτός από το μοντέλο γλώσσας, διαθέτουν ένα μοντέλο διάχυσης για να παρέχουν τη δημιουργία εικόνων για τα Genmojis και τη δημιουργία εικόνων.

Πώς συγκρίνεται το Apple Intelligence

Η Apple συνέκρινε τα μοντέλα παραγωγής της με άλλα στην αγορά και είπε ότι επικεντρώθηκε στην ανθρώπινη αξιολόγηση και όχι σε δοκιμές μηχανών, καθώς πιστεύει ότι θα συσχετιστεί καλύτερα με την εμπειρία ενός πραγματικού χρήστη.

Σε μια δοκιμή γενικών ικανοτήτων, η οποία εξέτασε πράγματα όπως ο καταιγισμός ιδεών, η μαθηματική συλλογιστική και η απάντηση σε ανοιχτές ερωτήσεις, το μοντέλο της Apple στη συσκευή απέδωσε καλύτερα από το ελαφρύ ανοιχτό μοντέλο Microsoft κερδίζοντας το 43% των δοκιμών σε σύγκριση με το Phi-3 -mini's 32,4%.

Ωστόσο, το GPT-4-Turbo ξεπέρασε το μοντέλο της Apple που βασίζεται σε διακομιστή κερδίζοντας το 41,7% των δοκιμών σε σύγκριση με το 28,5% της Apple. Τα δύο τελευταία μοντέλα ήταν ισόπαλα 29,8% των περιπτώσεων.

Όσον αφορά την , και τα δύο μοντέλα της Apple ξεπέρασαν τους ανταγωνιστές της κατά τη διάρκεια δοκιμών σε επιβλαβές περιεχόμενο, ευαίσθητα θέματα και δεδομένα. Για παράδειγμα, το μοντέλο που εκτελείται σε διακομιστές Apple είχε ποσοστό παραβίασης 6,6% σε σύγκριση με το 20,1% του GPT-4-Turbo, όπου χαμηλότερη βαθμολογία υποδηλώνει καλύτερη απόδοση.

Η Apple είπε ότι εκπαίδευσε τα μοντέλα της σε αδειοδοτημένα και δημόσια διαθέσιμα δεδομένα. Ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποιεί τα προσωπικά προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας ή τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών κατά την εκπαίδευση των μοντέλων της.

Περισσότερα από το Tom's Guide

Βέλος

Επιστροφή στα Κινητά Τηλέφωνα

Βέλος

Φορτώστε περισσότερες προσφορές

VIA: TomsGuide.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles