back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΑνακαλύπτοντας την ποιότητα των εικονιδίων Android μετά από την εμπειρία με το...

Ανακαλύπτοντας την ποιότητα των εικονιδίων Android μετά από την εμπειρία με το iOS 18


Η προσαρμογή ήταν ένα μεγάλο επίκεντρο της αποκάλυψης της Apple για το 18 αυτή την εβδομάδα, και αυτό περιλαμβάνει την ενημέρωση της αρχικής οθόνης ώστε να είναι πραγματικά προσαρμόσιμη. Αυτό περιλαμβάνει ότι η Apple φέρνει μια έκδοση των εικονιδίων με θέμα το στο iOS, αλλά παρά το γεγονός ότι η Apple είναι περισσότερο προσαρμόσιμο, φαίνεται ότι το Android έκανε τις καλύτερες επιλογές εδώ.

Πρώτα πράγματα πρώτα, πρέπει να απευθυνθούμε στον ελέφαντα στο δωμάτιο. iOS 18 τελικά επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν εφαρμογές οπουδήποτε θέλουν στην αρχική οθόνη. Οι κάτοχοι δεν αναγκάζονται πλέον να μπουν σε ένα πλέγμα από πάνω προς τα κάτω που απέχει πολύ από το να είναι εργονομικό, και αντ' αυτού μπορείτε απλώς να κάνετε ό,τι θέλετε. Είναι ένα πολύ καλύτερο σύστημα και μια Apple θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει πριν από μια δεκαετία.

Αλλά και η Apple πήγε πέρα ​​από αυτό.

Τώρα, η αρχική οθόνη του iOS επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσαρμόζουν τα εικονίδια των εφαρμογών τους. Επιλέγεται ένα μόνο χρώμα που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις εφαρμογές. Τα εικονίδια μπορούν επίσης να ανταλλάξουν τα πολύχρωμα φόντο με ένα σκούρο θέμα κάθε φορά που η συσκευή έχει ενεργοποιημένη τη σκοτεινή λειτουργία.

Όλα είναι παρόμοια με τα θεματικά εικονίδια του Android, τα οποία κυκλοφόρησαν στο Android 12 μαζί με το Material You και έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια. Η δυνατότητα του Android, η οποία εξακολουθεί να είναι σε beta μέχρι σήμερα, θα εφαρμόσει ένα θέμα στις υποστηριζόμενες εφαρμογές που ταιριάζει με την ταπετσαρία σας και άλλες πινελιές του συστήματος. Όπως και το υπόλοιπο Material You, χρησιμοποιεί μια σε μεγάλο βαθμό παστέλ χρωματική παλέτα που τείνει να είναι αρκετά ήμερη, τουλάχιστον σε Pixel. Άλλες μάρκες Android έχουν προσαρμόσει το σύστημα για να ταιριάζει στις δικές τους ανάγκες, όπως η Samsung που τείνει να χρησιμοποιεί μερικά περισσότερα χρώματα ή μερικές πιο ζωντανές επιλογές.

Υπάρχουν όμως δύο κοινά παράπονα σχετικά με το σύστημα. Πρώτον, ότι λειτουργεί μόνο σε υποστηριζόμενες εφαρμογές και, δεύτερον, ότι δεν είναι και τόσο προσαρμόσιμο.

Η Apple, με τις νέες επιλογές προσαρμογής εικονιδίων στο iOS 18, «έλυσε» και τα δύο προβλήματα, αλλά και κατά κάποιο τρόπο απέδειξε ότι ήταν εκεί για καλό λόγο.

Με το iOS 18, η Apple αφήνει το χρώμα του εικονιδίου πλήρως στον χρήστη. Υπάρχει ένα απλό ρυθμιστικό για να επιλέξετε ανάμεσα στα χρώματα και μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον τόνο αυτού του χρώματος. Είναι πολύ ευέλικτο, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν ουσιαστικά όποιο χρώμα θέλουν. Όμως, τα παραδείγματα της Apple είναι πολύ… άσχημα, νομίζω ότι είναι η λέξη.

Τα εικονίδια έχουν όλα ένα συνεπές θέμα που είναι ωραίο, αλλά τείνουν να φαίνονται λίγο κολλώδεις. Πραγματικά, απλώς αισθάνονται σαν τα πακέτα εικονιδίων Android που θυμάμαι ότι το Play Store ήταν γεμάτο πριν από μια δεκαετία και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε περάσει πολύ από εκείνη την εποχή.

Ίσως χειροτερεύει τα πράγματα είναι ότι, όπως το Android, αυτό το σύστημα λειτουργεί μόνο για υποστηριζόμενες εφαρμογές. Εάν μια εφαρμογή δεν υποστηρίζεται, εφαρμόζεται μια μάσκα στο εικονίδιο για να αναμειχθεί. Αυτό είναι κάτι με το οποίο η Google έχει επίσης παίξει, αλλά δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Και είναι αρκετά ξεκάθαρο γιατί. Ενώ ορισμένα εικονίδια φαίνονται ωραία με την απόχρωση που εφαρμόζεται, άλλα απλά δεν το κάνουν. Και ποικίλλει πολύ ανάλογα με το θέμα που εφαρμόζεται.

Είναι ακόμη χειρότερο για τα widgets, στα οποία ισχύει ανεξήγητα.

Αυτό το δεύτερο ζήτημα δεν θα είναι πρόβλημα για πολύ, καθώς οι προγραμματιστές συρρέουν γενικά για να υποστηρίξουν τις πιο πρόσφατες δυνατότητες της Apple, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το πρόβλημα στυλ θα διορθωθεί ποτέ. Η απόχρωση απλά φεύγει από τις ράγες τόσο, τόσο γρήγορα.

Αφού είδα παραδείγματα του συστήματος της Apple σε δράση, νιώθω μια νέα εκτίμηση των θεματικών εικονιδίων του Android. Η έκδοση του Android αυτού μοιάζει απλώς με μια άσκηση συμβιβασμού. Η Google, η Samsung ή οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει ένα πλήρως προσαρμόσιμο ρυθμιστικό χρώματος όπως η Apple εδώ, αλλά τώρα που το είδαμε σε δράση, φαίνεται ότι το Android έκανε τη σωστή επιλογή εδώ. Εκεί που δυσκολεύομαι να βρω παραδείγματα έγχρωμων εικονιδίων στο iOS 18 που φαίνονται καλά, δεν νομίζω ότι έχω δει ποτέ εικονίδια με θέμα το Android σε δράση όπου αντικειμενικά φαίνονται άσχημα, απλώς λείπουν εικονίδια.

εκτοξευτή pixel

Τα εικονίδια με θέμα στο Android δεν είναι καθόλου τέλεια και δεν είμαι σίγουρος όλα οι εφαρμογές θα υποστηρίξουν ποτέ τη λειτουργία (εκτός αν το επιβάλει η Google). Το σύστημα της Apple λύνει τα βασικά προβλήματα, αλλά δημιουργεί νέα. Μπορεί η Apple να το διορθώσει; Σίγουρα, αλλά αν το iOS 18 διατηρεί αυτό το σύστημα στη θέση του όπως υπάρχει σήμερα… ykes.

Αλλά τι σημασία έχει αυτό; Μπορώ επιτέλους να βάλω εφαρμογές στο κάτω μέρος της αρχικής οθόνης του iPhone μου. Ουάου!

Ακολουθήστε τον Ben: Twitter/X, Νήματακαι Ίνσταγκραμ

VIA: 9to5google.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles