back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΗ νέα εποχή του macOS: Τεχνητή νοημοσύνη και καινοτόμες λειτουργίες

Η νέα εποχή του macOS: Τεχνητή νοημοσύνη και καινοτόμες λειτουργίες


Το μεγάλο συνέδριο προγραμματιστών της Apple είναι γεγονός, και σε αυτό είδαμε πολλά και θαυμαστά. Επίσης εκτός από το iOS 18 και το iPadOS 18, η Apple παρουσίασε και το το οποίο έρχεται με Apple Intelligence, iPhone Mirroring, μεγάλες ενημερώσεις στο και νέα παιχνίδια.

Φυσικά η Apple δεν θα μπορούσε να εφοδιάσει τα προιόντα της με κάτι τόσο κοινότυπο όπως η Artificial Intelligence, οπότε σκέφτηκε να την μετονομάσει σε Apple Intelligence! Έτσι τα αρχικά παραμένουν, αλλά η Apple οικειοποιείται την τεχνητή νοημοσύνη. Η Apple Intelligence λοιπόν θα υποστηρίζεται από όλους τους Mac με τσιπ της σειράς M, είναι βαθιά ενσωματωμένη στο Sequoia, και επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων, τη λειτουργία εφαρμογών και την άντληση πληροφοριών από τις συνήθειες του χρήστη, προκειμένου να απλοποιηθούν οι καθημερινές εργασίες.

Τα εργαλεία γραφής που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ενσωματωμένα στο σύστημα για να σας επιτρέπουν να ξαναγράφετε, να διορθώνετε και να συνοψίζετε κείμενα ότι και αν χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Mail, Notes, Pages ή άλλες εφαρμογές τρίτων. Το Image Playground σας επιτρέπει να δημιουργείτε εικόνες σε τρία στυλ (κινούμενα σχέδια, εικονογράφηση, σκίτσο) και είναι ενσωματωμένο σε εφαρμογές όπως το αλλά και προσβάσιμο ως ειδική εφαρμογή. Όπως και στο iOS, το Memories in Photos δημιουργεί ένα βίντεο για εσάς χρησιμοποιώντας τις καλύτερες φωτογραφίες και τα καλύτερά σας βίντεο με βάση την προτροπή σας, ενώ το εργαλείο Clean Up αφαιρεί ανεπιθύμητα άτομα ή αντικείμενα από φωτογραφίες.

Φυσικά, ούτε η Siri έχει ξεφύγει από τις βελτιώσεις, και τώρα έγινε πιο φυσική, πιο ακριβής και πιο προσωπική. Όπως και στο iOS 18, μπορείτε πλέον να της πληκτρολογείτε και να εναλλάσσεστε μεταξύ πληκτρολόγησης και ομιλίας αν θέλετε. Το ChatGPT είναι ενσωματωμένο στο Siri και στα προαναφερθέντα εργαλεία γραφής.

Στο Sequoia, η λειτουργία Continuity γίνεται «ακόμα πιο μαγική» με το iPhone Mirroring. Το iPhone σας εμφανίζεται στην οθόνη του Mac, με το wallpaper, τα εικονίδια κλπ, και μπορείτε να κάνετε swipe μεταξύ των αρχικών οθονών ή να εκκινήσετε και να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές του iPhone σας. Βέβαια εδώ η Apple δεν ανακάλυψε τον τροχό, μιας και η Huawei χρησιμοποιεί αυτού του τύπου την συνδεσιμότητα ανάμεσα στα κινητά και τα laptop της εδώ και αρκετά χρόνια.

Το Safari αποκτά τα Highlights, έναν νέο τρόπο για να ανακαλύψετε πληροφορίες όπως οδηγίες, περιλήψεις ή γρήγορους συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα για ανθρώπους, μουσική, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Ο νέος Reader διαθέτει περισσότερους τρόπους για να απολαμβάνετε άρθρα χωρίς περισπασμούς, με βελτιωμένη προβολή, περίληψη, ακόμα και πίνακα περιεχομένων για εκτενέστερα άρθρα. Όταν το Safari εντοπίζει ένα βίντεο στη σελίδα που κοιτάτε, θα το τοποθετεί μπροστά και στο κέντρο, ενώ παράλληλα θα σας δίνει πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής του συστήματος, όπως Picture in Picture.

Νέα παιχνίδια έρχονται στο macOS, όπως τα Assassin's Creed Shadows, Prince of Persia: The Lost Crown, Resident Evil 7 Biohazard, Resident Evil 2, Frostpunk 2, Palworld, 4 και RoboCop: Rogue City. Οι βελτιώσεις στη λειτουργία Game Mode θα σας δώσουν ομαλότερα framerates, ενώ οι «προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας» αναμένεται να ενισχύσουν την απόδοση σε όλη τη σειρά Mac.

Έχει βελτιωθεί επίσης και η διαχείριση και τοποθέτηση των ανοικτών παραθύρων στο desktop. Το λειτουργικό προτείνει αυτόματα μια θέση αν σύρετε το παράθυρο στην άκρη της οθόνης, ενώ τα παράθυρα μπορούν να οργανωθούν ακόμα πιο γρήγορα με συντομεύσεις πληκτρολογίου και μενού.

Για τις τηλεδιασκέψεις, υπάρχει τώρα το Presenter που διευκολύνει την παρουσίαση, αφού μπορείτε να δείτε τι πρόκειται να μοιραστείτε πριν το κάνετε. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε τα δικά σας backgrounds ή να ανεβάσετε τις δικές σας φωτογραφίες.

Τέλος, η εφαρμογή Passwords που ανακοινώθηκε για το iOS 18 περνάει και στο macOS, χρησιμεύοντας ως το ασφαλές πορτοφόλι σας που θα αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης, passkeys κλπ.

Η πρώτη public beta του macOS Sequoia θα είναι διαθέσιμη τον επόμενο μήνα. Η πρώτη beta για προγραμματιστές είναι διαθέσιμη ήδη.

ΠΗΓΗ APPLEVIA: MatrixLife.gr

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles