back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΤα τελευταία νέα από την Apple: Από το iOS 18 μέχρι το...

Τα τελευταία νέα από την Apple: Από το iOS 18 μέχρι το AI


Apple συσκευασμένο α παρτίδα πληροφοριών στην κεντρική ομιλία του WWDC της Δευτέρας, οπότε θα ήταν κατανοητό αν χάσατε μερικές βασικές ανακοινώσεις.

Συγκεντρώσαμε όλα τα μεγάλα νέα από την εκδήλωση σε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό. Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε όλα όσα αποκάλυψε η Apple στο WWDC 2024, από το iOS 18 έως το .

Φωτογραφίες iOS 18

iOS 18

Φυσικά, το iOS 18 ήταν ένα από τα κύρια σημεία του WWDC. Η εκδήλωση είναι όπου η Apple παραδοσιακά ανακοινώνει όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν στο λειτουργικό σύστημα iPhone αργότερα φέτος και δεν απογοητευτήκαμε.

Μεταξύ των μεγαλύτερων ενημερώσεων φέτος ήταν η δυνατότητα προσαρμογής των εικονιδίων στην αρχική σας οθόνη, ένα ανανεωμένο Κέντρο ελέγχου με εικονίδια τρίτων και μια νέα δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων Tap to Cash στο Apple Wallet.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι το Mode θα έρχεται στο iPhone, όπως και η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων μέσω δορυφόρου. Η Apple ανακοίνωσε τη δυνατότητα να προσαρμόζει τις αντιδράσεις κειμένου και tapback στην εφαρμογή Messages και παρουσίασε νέους τρόπους απόκρυψης και κλειδώματος εφαρμογών από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Τέλος, η Apple έκανε προεπισκόπηση της επανασχεδιασμένης της εφαρμογής Φωτογραφίες, με μια νέα λειτουργία Συλλογών για την οργάνωση των φωτογραφιών σας.

Εικόνα Παιδική χαράΕικόνα Παιδική χαρά

iPadOS 18

Το iPadOS 18 λαμβάνει επίσης την επανασχεδιασμένη εφαρμογή Φωτογραφίες και το Κέντρο Ελέγχου, μαζί με τα προαναφερθέντα Μηνύματα, την αρχική οθόνη και ενημερώσεις απορρήτου.

Επιπλέον, οι χρήστες iPad μπορούν να περιμένουν πιο προσεγμένες χειρόγραφες σημειώσεις με Smart Script, μια νέα αιωρούμενη γραμμή καρτελών για ευκολότερη πλοήγηση και μια εφαρμογή αριθμομηχανής που κατανοεί το χειρόγραφό σας.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πολλές ενημερώσεις με τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να περιμένουμε, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων γραφής σε όλο το σύστημα για επανεγγραφή, διόρθωση και σύνοψη κειμένου στις εφαρμογές σας και νέες δυνατότητες δημιουργίας εικόνων με το Image Playground.

Το Siri είναι πιο έξυπνο και μπορεί να κάνει εναλλαγή μεταξύ φωνής και κειμένου, ενώ το ChatGPT έχει ενσωματωθεί και στον φωνητικό βοηθό.

macOS Sequoia highlightsmacOS Sequoia highlights

macOS Sequoia

Εάν είστε χρήστης Mac, θα θέλετε να μάθετε τι θα έρθει στο macOS αυτό το φθινόπωρο.

Ονομάζεται macOS Sequoia, η επόμενη μεγάλη ενημέρωση θα φέρει το iPhone mirroring στο Mac, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε πλήρως και να έχετε πρόσβαση σε αρχεία και εφαρμογές στο iPhone σας στον υπολογιστή ή τον φορητό υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, το trackpad και το ποντίκι.

Υπάρχει μια νέα λειτουργία Highlights στο Safari που εμφανίζει σχετικές πληροφορίες καθώς περιηγείστε, ενώ η προεπισκόπηση παρουσιαστή στο FaceTime και το Zoom σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση της παρουσίασής σας και να εφαρμόζετε προσαρμοσμένα φόντο στις κλήσεις σας.

Οι κωδικοί πρόσβασης μεταφέρονται επιτέλους στη δική τους εφαρμογή, μαζί με κωδικούς πρόσβασης, κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi και άλλα διαπιστευτήρια. Εν τω μεταξύ, το ετοιμάζει κάποιες μικρές ενημερώσεις για τη μακρά λίστα των τίτλων που θα έρχονται στο macOS στο μέλλον.

Φυσικά, το macOS θα εκμεταλλευτεί επίσης όλες τις ενημερώσεις AI που έρχονται στο iPad OS.

Apple Watch VitalsApple Watch Vitals

watchOS 11

Το watchOS 11 μας έδωσε από νωρίς μια ματιά σε όλες τις νέες δυνατότητες που έρχονται στο Apple Watch αργότερα φέτος.

Υπάρχει το Training Load, το οποίο θα παρακολουθεί την προσπάθεια που καταβάλλετε σε μια συγκεκριμένη άσκηση και θα βαθμολογήσει την προσπάθειά σας από 1 έως 10, προσφέροντας εξατομικευμένες συμβουλές ως απάντηση σε αυτό. Η Apple ανακοίνωσε επίσης μια ολοκαίνουργια εφαρμογή Vitals για να παρακολουθείτε καλύτερα την υγεία σας.

Τα δαχτυλίδια γυμναστικής αποκτούν επιτέλους μια επιλογή παύσης, ενώ το Smart Stack θα εναλλάσσει πλέον γραφικά στοιχεία μέσα και έξω ανάλογα με το περιβάλλον της ημέρας σας.

Τέλος, η Apple χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να σας πει ποιες φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη σας θα κάνουν τις καλύτερες όψεις ρολογιού και τώρα μπορείτε να αλλάξετε το χρωματικό προφίλ για να κάνετε αυτό το ρολόι pop.

Στιγμιότυπο οθόνης VisionOS 2 με φωτογραφίεςΣτιγμιότυπο οθόνης VisionOS 2 με φωτογραφίες

visionOS 2

Το Apple Vision έλαβε επίσης την πρώτη του ετήσια ενημέρωση με το visionOS 2.

Αν και αυτή ήταν μια πολύ μικρή ενημέρωση λειτουργικού συστήματος για την Apple, περιλάμβανε ορισμένες ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως το Spatial Photo, μια λειτουργία Photos που το κάνει να φαίνεται σαν το θέμα σας να ξεπηδά από μια εικόνα προς το μέρος σας.

Το Immersive Video φέρνει περιεχόμενο σε μια εικονική οθόνη 180 μοιρών που καλύπτει την περιφερειακή σας , ενώ η λειτουργία Train φέρνει στο έδαφος τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας του Vision Pro κατά την πτήση.

Η Apple προσθέτει επίσης μερικές χρήσιμες χειρονομίες για να εμφανίσετε το αρχικό μενού, τον χρόνο και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας με ένα τσίμπημα των δακτύλων σας.

Εάν αυτή η ενημέρωση σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε το Vision Pro στα χέρια σας, ίσως να είστε τυχεροί. Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι το Vision Pro θα κυκλοφορήσει επιτέλους σε περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Apple GenmojiApple Genmoji

Apple Intelligence

Τέλος, αξίζει να ανακεφαλαιώσουμε όλα όσα ανακοινώθηκαν ως μέρος της Apple Intelligence – η αντίληψη της Apple για την τεχνητή νοημοσύνη. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που τροφοδοτούνται από μηχανική μάθηση που έρχονται στα λειτουργικά συστήματα της Apple αργότερα φέτος, με πολλά από αυτά να εμφανίζονται σε πολλές πλατφόρμες και συσκευές.

Έχουμε ήδη καλύψει μερικές από αυτές τις λειτουργίες παραπάνω, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διόρθωσης των εργαλείων γραφής, της δημιουργίας εικόνων Image Playground και του ChatGPT που έρχεται στο Siri.

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Genmoji, μια ενημέρωση του Messages που σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα emoji από ένα απλό μήνυμα κειμένου, καθώς και το Clean Up για την αφαίρεση ανεπιθύμητων ατόμων από τις φωτογραφίες.

Η εφαρμογή Mail έχει επίσης ανανεωθεί σε νέες κατηγορίες και περιλήψεις, ενώ οι μεταγραφές έρχονται σε φωνητικές ηχογραφήσεις και τηλεφωνικές κλήσεις.VIA: TrustedReviews.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles