back to top
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΑνανέωση των Όρων Χρήσης από την Adobe μετά τις αντιδράσεις για τις...

Ανανέωση των Όρων Χρήσης από την Adobe μετά τις αντιδράσεις για τις αλλαγές


ΕΠΟΜΕΝΟ οργή πελατών Σύμφωνα με τους τελευταίους όρους της υπηρεσίας (), η Adobe πραγματοποιεί ενημερώσεις για να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ιδιοκτησία περιεχομένου, δήλωσε η εταιρεία σε ανάρτηση. «Το περιεχόμενό σας είναι δικό σας και δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ για την εκπαίδευση οποιουδήποτε εργαλείου παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης», έγραψε ο επικεφαλής του προϊόντος Scott Belsky και ο αντιπρόεδρος νομικών και πολιτικών Dana Rao.

Οι συνδρομητές που χρησιμοποιούν προϊόντα όπως το Photoshop, το και το Lightroom εξοργίστηκαν από τη νέα, ασαφή γλώσσα που ερμήνευσαν ότι σημαίνει ότι η Adobe μπορούσε ελεύθερα να χρησιμοποιήσει τη δουλειά τους για να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. Με άλλα λόγια, οι δημιουργοί σκέφτηκαν ότι η Adobe θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αποκόψει αποτελεσματικά τη δουλειά τους και στη συνέχεια να τη μεταπωλήσει.

Άλλη γλώσσα θεωρήθηκε ότι σήμαινε ότι η εταιρεία θα μπορούσε πράγματι να αναλάβει την κυριότητα του υλικού των χρηστών που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα (λογικά, όταν το δεις).

Τίποτα από αυτά δεν ήταν ακριβές, είπε η Adobe, σημειώνοντας ότι οι νέοι όροι χρήσης τέθηκαν σε ισχύ για το πρόγραμμα βελτίωσης προϊόντων της και την εποπτεία περιεχομένου για νομικούς λόγους, κυρίως γύρω από το CSAM. Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν το είδαν έτσι και ο Belsky παραδέχτηκε ότι η εταιρεία «θα μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρη» με τους ενημερωμένους Όρους Παροχής Υπηρεσιών.

«Σε έναν κόσμο όπου οι πελάτες ανησυχούν για το πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους και πώς εκπαιδεύονται τα παραγωγικά μοντέλα , είναι ευθύνη των εταιρειών που φιλοξενούν δεδομένα και περιεχόμενο πελατών να δηλώνουν τις πολιτικές τους όχι μόνο δημόσια, αλλά στους νομικά δεσμευτικούς Όρους ρησιμοποιήστε», είπε ο Belsky.

Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία υποσχέθηκε να αναθεωρήσει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών χρησιμοποιώντας “πιο απλή γλώσσα και παραδείγματα για να βοηθήσει τους πελάτες να κατανοήσουν τι [ToS clauses] κακά και γιατί τα έχουμε», έγραψε.

Η Adobe δεν βοήθησε τον δικό της σκοπό με την κυκλοφορία ενός ενημέρωση στις 6 Ιουνίου με κάποιες μικρές αλλαγές στην ίδια ασαφή γλώσσα με τον αρχικό Όρο και χωρίς κανένα σημάδι συγγνώμης. Αυτό φάνηκε να τροφοδοτεί περισσότερο τη φωτιά, με τους συνδρομητές της υπηρεσίας Creative Cloud απειλώντας να παραιτηθεί μαζικά.

Επιπλέον, η Adobe ισχυρίζεται ότι εκπαιδεύει το σύστημα Firefly μόνο σε εικόνες Adobe Stock. Ωστόσο, πολλοί καλλιτέχνες έχουν σημειώσει ότι τα ονόματά τους χρησιμοποιούνται ως όροι αναζήτησης στον ιστότοπο της Adobe, όπως Creative Bloq έχουν αναφερθεί. Τα αποτελέσματα αποδίδουν τέχνη που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη που περιστασιακά μιμείται το των καλλιτεχνών.

Η τελευταία του ανάρτηση είναι περισσότερο αληθινή mea culpa με λεπτομερή εξήγηση του τι σχεδιάζει να αλλάξει. Μαζί με τους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και των πνευματικών δικαιωμάτων, η εταιρεία τόνισε ότι οι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από τα προγράμματα βελτίωσης προϊόντων της και ότι θα «προσαρμόσει στενότερα» τις άδειες στις απαιτούμενες δραστηριότητες. Πρόσθεσε ότι σαρώνει μόνο δεδομένα στο cloud και δεν εξετάζει ποτέ τοπικά αποθηκευμένο περιεχόμενο. Τέλος, η Adobe είπε ότι θα ακούει τα σχόλια των πελατών σχετικά με τις νέες αλλαγές.

VIA: engadget.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles