back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΒελτιωμένη γραφή με το iPadOS 18 χάρις στη μηχανική εκμάθηση

Βελτιωμένη γραφή με το iPadOS 18 χάρις στη μηχανική εκμάθηση


Τον περασμένο κιόλας μήνα, τα tablet της Apple βελτιώθηκαν σημαντικά με την άφιξη του chip M4 σε δύο μεγέθη για το iPad Air, ενώ είχαμε ένα αναβαθμισμένο Magic Keyboard και ένα νέο iPad Pro με μια φανταχτερή οθόνη Tandem OLED. Τώρα, στο WWDC 2024, η Apple μας ενημερώνει πως μόλις έχει εμπλουτίσει το λογισμικό του iPad με μια σειρά από “φρέσκα χαρακτηριστικά” που φθάνουν στο 18, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αργότερα φέτος.

Αρχικά, το iPadOS αποκτά νέες επιλογές προσαρμογής για την αρχική οθόνη σας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να τοποθετείτε εικονίδια εφαρμογών όπου θέλετε. Το “Κέντρο Ελέγχου” έχει επίσης επεκταθεί με υποστήριξη για τη δημιουργία πολλαπλών λιστών και προβολών, αλλαγή μεγέθους και αναδιάταξη εικονιδίων και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης μια νέα πλωτή γραμμή καρτελών που διευκολύνει την πλοήγηση μεταξύ εφαρμογών, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί περαιτέρω για να θυμάται το αγαπημένο σας λογισμικό. Το Screen Share αποκτά τη δυνατότητα να σχεδιάζει διαγράμματα στο iPad κάποιου άλλου ή ακόμα και να μοιράζεται την οθόνη του.

Μετά από χρόνια αιτημάτων, το iPad αποκτά τώρα τη δική του έκδοση της εφαρμογής “Αριθμομηχανή”, η οποία περιλαμβάνει μια Math Notes που υποστηρίζει το Apple Pencil και τη δυνατότητα εισαγωγής χειρόγραφων τύπων. Το Math Notes θα ενημερώσει ακόμη και τους τύπους σε πραγματικό χρόνο ή θα αποθηκεύσει σε περίπτωση που θέλετε να τους ξαναεπισκεφτείτε αργότερα. Εναλλακτικά, το εργαλείο Smart Script στην εφαρμογή Notes χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για να κάνει τις σημειώσεις σας λιγότερο ακατάστατες και ευκολότερες στην επεξεργασία.

Το γενικό απόρρητο αναβαθμίζεται επίσης με μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να κλειδώνετε μια εφαρμογή. Αυτό επιτρέπει σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να δανειστεί τη συσκευή σας χωρίς να του παρέχει πλήρη πρόσβαση σε οτιδήποτε υπάρχει στο tablet σας. Εναλλακτικά, υπάρχει επίσης ένας νέος κρυφός φάκελος εφαρμογών, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε ευαίσθητο λογισμικό με πιο μυστικό τρόπο.

Στην εφαρμογή iMessages, τα Tapbacks είναι πλέον συμβατά με όλα τα emoji σας. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μηνύματα και ακόμη και να στείλετε μηνύματα μέσω δορυφόρου σε περίπτωση που δεν είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή σε Wi-Fi ή σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η Apple λέει μάλιστα ότι τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω δορυφόρου θα διαθέτουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Οι εφαρμογές Mail και Photos λαμβάνουν επίσης εξίσου μεγάλες ανανεώσεις. Το Mail θα περιλαμβάνει νέες κατηγοριοποιήσεις που θα διευκολύνουν την εύρεση συγκεκριμένων τύπων προσφορών ή πληροφοριών. Εν τω μεταξύ, η εφαρμογή Photos θα λάβει νέο UI που θα διευκολύνει την κύλιση στο χρονολόγιό σας για να βρείτε συγκεκριμένες εικόνες ενώ αποκρύπτετε πράγματα όπως στιγμιότυπα οθόνης. Και για να μην μπερδεύεστε ως προς την εμφάνιση παλαιότερων φωτογραφιών, θα υπάρχουν νέες κατηγορίες όπως οι πρόσφατες ημέρες και οι άνθρωποι και τα κατοικίδια για να επισημάνετε τις κορυφαίες λήψεις σας σε μια σειρά από σκηνές και περιβάλλοντα.

Ο ήχος στα iPad ενισχύεται με μια νέα ικανότητα του να κατανοεί τις χειρονομίες για “Ναι” και “Όχι” είτε κουνώντας είτε κουνώντας το κεφάλι σας ενώ φοράτε AirPods. Αυτό θα διευκολύνει την παροχή απλών απαντήσεων στον ψηφιακό βοηθό της Apple σε περιοχές όπως ένα γεμάτο λεωφορείο ή μια ήσυχη αίθουσα αναμονής όπου μπορεί να αισθάνεστε άβολα να μιλάτε δυνατά.

Apple Intelligence is a collection of AI-powered features that can do things like teach you how to use specific apps or tools, find files or generate images based on your prompts.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη προσθήκη φέτος είναι πως για το tablet της Apple αποκτά επίσης το Apple Intelligence. Αυτό καλύπτει πολλές από τις νέες δυνατότητες της εταιρείας που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη, όπως τη δυνατότητα δημιουργίας περιλήψεων ιστότοπων, διόρθωσης ή επανεγγραφής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμη και δημιουργίας νέας τέχνης με βάση τις προτροπές σας.

Η Apple λέει ότι για να κάνει το της πιο χρήσιμο, οι λειτουργίες θα είναι πιο εξατομικευμένες και με βάση τα συμφραζόμενα. Για να συμβάλει στην προστασία του απορρήτου και της ασφάλειάς σας, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν θα δημιουργήσει προφίλ ούτε θα πουλά δεδομένα σε εξωτερικά μέρη. Γενικά, η Apple λέει ότι θα χρησιμοποιήσει επεξεργασία στη συσκευή για τα περισσότερα από τα εργαλεία της, αν και ορισμένες λειτουργίες απαιτούν βοήθεια από το cloud.

Ως εμβληματικός ψηφιακός βοηθός του, το Siri ανανεώνεται σε μεγάλο βαθμό μέσω του Apple Intelligence. Αυτό περιλαμβάνει καλύτερη αναγνώριση φυσικής γλώσσας και την ικανότητα κατανόησης και απομνημόνευσης του πλαισίου από το ένα ερώτημα στο άλλο. Το Siri θα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας, επιτρέποντάς σας να ρωτήσετε το tablet σας πώς να εκτελέσετε ορισμένες εργασίες, να αναζητήσετε αρχεία ή να ελέγξετε εφαρμογές και λειτουργίες χρησιμοποιώντας τη φωνή σας.VIA: MyPhone.gr

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles