back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΗ Apple ενώνει δυνάμεις με την OpenAI για νέο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Apple ενώνει δυνάμεις με την OpenAI για νέο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης


Η Apple ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στις συσκευές της, παρουσιάζοντας, παράλληλα, και το νέο σύστημα «Apple Intelligence». Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, το χαρακτήρισε ως το «επόμενο μεγάλο βήμα» της εταιρείας.

Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, ο Cook και η ομάδα του παρουσίασαν τις αναβαθμίσεις στο λογισμικό της Apple, οι οποίες θα διατεθούν φέτος. Αυτές οι αναβαθμίσεις θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχουν έναν πιο έξυπνο βοηθό Siri και πιο εξατομικευμένες λειτουργίες στις συσκευές της, ενισχύοντας την παραγωγικότητα.

Το φετινό τράβηξε το ενδιαφέρον των επενδυτών, που ήθελαν να δουν τον τρόπο με τον οποίο ο Cook θα βοηθήσει την Apple να εκμεταλλευτεί την generative τεχνητή νοημοσύνη, εν μέσω ανησυχιών ότι υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της από το Big Tech.

Τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η , η Microsoft, η Amazon και η Meta, αγωνίζονται να αναπτύξουν νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας AI, ενώ παράλληλα ανταγωνίζονται ή συνεργάζονται με νεοφυείς επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η Microsoft έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI.

Η συνεργασία με την OpenAI θα ενισχύσει τις δυνατότητες generative AI που παρουσίασε η Apple, που ονομάζονται «Apple Intelligence». Ο Cook περιέγραψε το νέο σύνολο λειτουργιών ως ένα «νέο σύστημα προσωπικής νοημοσύνης» που βασίζεται στα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της Apple και προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη.

Η Siri θα μπορεί να κάνει ερωτήσεις στο ChatGPT της OpenAI, αν και ο φωνητικός βοηθός θα ζητά άδεια από τον χρήστη πριν επικοινωνήσει με το chatbot. Οι χρήστες της Apple δεν θα χρειάζονται συνδρομή για πρόσβαση στη λειτουργία. Αυτό θα επιτρέψει την «αδιάλειπτη ενσωμάτωση» και θα διασφαλίσει ότι «ο χρήστης έχει τον έλεγχο του πότε χρησιμοποιείται το ChatGPT», δήλωσε ο , ανώτερος αντιπρόεδρος λογισμικού της Apple.

Η Siri θα μπορεί, επίσης, να πραγματοποιεί πιο λεπτομερείς ενέργειες στις native εφαρμογές της Apple, με νέα εργαλεία που θα επιτρέπουν σε τρίτους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες.

Η Apple τόνισε ότι η προσέγγισή της στην AI θα επικεντρωθεί στην προστασία του απορρήτου των χρηστών, με τα μοντέλα να εκτελούνται τοπικά στις συσκευές και σε διακομιστές cloud και να υποστηρίζονται από τα τσιπ της.

Η εταιρεία παρουσίασε και άλλες δυνατότητες generative AI που θα είναι διαθέσιμες στο iOS 18, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για iPhone, καθώς και στο iPad και το αργότερα φέτος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εικόνων και προσαρμοσμένων emoji.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η OpenAI ανακοίνωσε ότι προσέλαβε την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της Nextdoor, Sarah Friar, ως οικονομική διευθύντρια, και τον Kevin Weil, ο οποίος είχε στο παρελθόν εργαστεί για το Facebook, το Instagram και το Twitter, ως επικεφαλής προϊόντων.


Στις 26/6 το 14o Mobile & IoT Connected World!

Το συνέδριο έχει ως στόχο να δώσει απαντήσεις στα νέα ερωτήματα, φέρνοντας στο προσκήνιο το mobile first, τις mobile , τις smart cities, αλλά και το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της πολιτικής προστασίας και ασφάλειας & τις λύσεις που προσφέρει η τεχνολογία γι αυτό!

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ!SmartTalksVIA: InfoCom.gr

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles