back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΟδηγίες ενεργοποίησης της εγγραφής φωνής στα Windows 11

Οδηγίες ενεργοποίησης της εγγραφής φωνής στα Windows 11


Είναι μια από τις λιγότερο γνωστές και λιγότερο χρησιμοποιούμενες εγγενείς εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος . Αν και η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί πολύ καλά και είναι πολύ πρακτικό για ορισμένες χρήσεις. Σε αυτό το άρθρο πρόκειται να εξηγήσουμε πώς να ενεργοποιήσετε τη συσκευή εγγραφής φωνής των Windows 11.

Πολλοί χρήστες πραγματοποιούν λήψη και εγκατάσταση εξωτερικών εφαρμογών για να έχουν τη λειτουργία εγγραφής. Αν και πολλοί από αυτούς το κάνουν επειδή αναζητούν κάτι πιο συγκεκριμένο, με περισσότερα όργανα και ίσως υψηλότερο βαθμό ακρίβειας, είναι αλήθεια ότι άλλοι το κάνουν από καθαρή άγνοια. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εφαρμογή έχει πολύ ενδιαφέροντα . Για παράδειγμα, υποστηρίζει πολλές μορφές ήχου και διαφορετικά επίπεδα ποιότητας.

Σίγουρα είναι κάτι αυτονόητο, αλλά θα θυμόμαστε ότι για να χρησιμοποιήσουμε αυτό το καταγραφικό θα χρειαστούμε έχουν τουλάχιστον ένα μικρόφωνο, το οποίο πρέπει να είναι σωστά συνδεδεμένο με τον .

Σχετικό άρθρο:

Πώς να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 11

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή εγγραφής φωνής των Windows 11;

Αυτή η εφαρμογή δεν είναι συνήθως ορατή, αν και είναι πολύ εύκολο να βρεθεί. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε στο Γραμμή αναζήτησης των Windows 11γράψε εκεί “Ηχογράφηση” και επιλέξτε το πρόγραμμα στο αποτέλεσμα που εμφανίζεται. Τόσο απλό.

Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή εγγραφής φωνής των Windows 11, είναι απαραίτητο επιλέξτε το μικρόφωνο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, σε περίπτωση που έχουμε περισσότερα από ένα συνδεδεμένα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κάνετε στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης και να επιλέξετε αυτό που θέλετε να εξυπηρετήσετε. Στη συνέχεια, πρέπει να απαντήσετε «ναι» στην ερώτηση που θα εμφανιστεί στην οθόνη: “Θέλετε το Windows Voice Recorder να χρησιμοποιεί αυτό το μικρόφωνο;”

Μόλις γίνει αυτό, μπορούμε να ξεκινήσουμε την εγγραφή ήχου μέσω αυτής της πρακτικής λειτουργίας.

Πώς λειτουργεί η συσκευή εγγραφής φωνής των Windows 11;

συσκευή εγγραφής φωνής windows

Αφού διαμορφώσουμε και ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή με τον τρόπο που εξηγήσαμε στην προηγούμενη ενότητα, μπορούμε τώρα να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη συσκευή εγγραφής. Ο τρόπος χειρισμού αυτής της λειτουργίας είναι πολύ απλός:

  • Για ξεκινήστε την εγγραφήπρέπει απλώς να κάνετε κλικ στο Κόκκινο κουμπί ή πατήστε το Πλήκτρα Ctrl+R.
  • Για διακοπή εγγραφής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί “Διακοπή εγγραφής” ή χρησιμοποιήστε το Κλειδί Esc

Οι εγγραφές που κάνουμε θα αποθηκευτούν, ορατές στην πλαϊνή γραμμή στα αριστερά. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε καθένα από τα αρχεία ήχου, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ πάνω τους και να επιλέξετε την επιλογή “Εμφάνιση στον φάκελο”. Αυτή είναι μια καλή μέθοδος εάν αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να επεξεργαστούμε το αρχείο χρησιμοποιώντας άλλο πρόγραμμα.

Από προεπιλογή, όλες οι εγγραφές φωνής που κάνουμε με αυτό το θα αποθηκευτούν στον υπολογιστή μας Μορφή AAC. Αν αυτό που θέλουμε είναι να το αλλάξουμε σε άλλη μορφή, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το μενού επιλογών (κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής) και μετά να επιλέξουμε “Ρυθμίσεις”. Εκεί, στην επιλογή Μορφή εγγραφής, θα βρούμε τις διάφορες διαθέσιμες μορφές που μπορούμε να αλλάξουμε σε: FLAC, MP3, WAV, WMA… Δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε αυτό που θέλουμε.

Επιπλέον, στην ίδια επιλογή θα μπορούμε να επιλέξουμε την ποιότητα ήχου που θέλουμε.

Εναλλακτικές λύσεις για τη συσκευή εγγραφής φωνής των Windows 11

Οι επιλογές που μας προσφέρει αυτή η εφαρμογή είναι αρκετά πλήρεις. Και η χρήση του, πολύ απλή. Όλα όσα θα μπορούσαν να χρειαστούν οι περισσότεροι από εμάς. Παρόλα αυτά, υπάρχουν χρήστες που αναζητούν ένα κάπως πιο περίτεχνο και επαγγελματικό εργαλείο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η επιλογή άλλες πιο πολύπλοκες εφαρμογές εγγραφής, το οποίο πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα:

Θράσος

θράσος

Αυτή η συσκευή εγγραφής ήχου ανοιχτού κώδικα είναι α ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας ήχου στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση εντελώς δωρεάν. Θράσος Είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο και πολύτιμο εργαλείο από μουσικούς, δημοσιογράφους και, γενικά, όλους τους τύπους επαγγελματιών που εργάζονται τακτικά με ηχητικά κομμάτια.

Μεταξύ άλλων, το Audacity μας δίνει τη δυνατότητα να ηχογραφήσουμε τη δική μας φωνή ή οποιοδήποτε άλλο ήχο. Η ποιότητα ήχου είναι εξαιρετική. Εκτός από αυτό, είναι επίσης δυνατό να πραγματοποιηθεί μια πλήρης εργασία επεξεργασίας χρησιμοποιώντας την εκτεταμένη πληθώρα οργάνων και εφέ.

Σύνδεσμος λήψης: Θράσος

OBS Studio

obs studioobs studio

OBS Studio Είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, εντελώς δωρεάν. Είναι η προτιμώμενη επιλογή για streamers, όχι μόνο λόγω της υψηλής ποιότητας ήχου των ηχογραφήσεων, αλλά και λόγω του αριθμού των επιλογών που προσφέρει στους χρήστες του. Φυσικά, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακριβώς ένα εύκολο εργαλείο στη χρήση.

Σύνδεσμος λήψης: OBS Studio

λειτουργία φωνής

voicemod

Τέλος, μια επιλογή κάπως διαφορετική από τις άλλες: λειτουργία φωνής. Ναι, αυτό είναι ένα εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε ηχογραφήσεις φωνής μέσω υπολογιστή, αλλά πάνω από όλα είναι ένα όργανο που θα μας επιτρέψει αλλάξουμε εντελώς τον ήχο της δικής μας φωνής.

Υπάρχουν πολλοί χρήστες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που χρησιμοποιούν τους πόρους του Voicemod για να εκτελούν μιμήσεις, μεταμορφώνουν φωνές και άλλες ενέργειες για να δώσετε μια νότα χιούμορ ή πρωτοτυπίας στα ηχητικά σας.

Σύνδεσμος λήψης: λειτουργία φωνής
VIA: windowsnoticias.com

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles