back to top
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήnewsΗ HP κατηγορεί τη Microsoft για ενίσχυση των ProBooks μέσω του Windows...

Η HP κατηγορεί τη Microsoft για ενίσχυση των ProBooks μέσω του Windows Update


Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού και BIOS είναι πάντα επικίνδυνες και συνιστάται πάντα να είστε προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση ενός. Όταν τα πράγματα πάνε νότια για κάποιο λόγο, μπορεί να οδηγήσουν σε μπλοκαρισμένους υπολογιστές και άλλα προβλήματα. Παρόλο που οι κάτοχοι του 445/455 G7 (κυκλοφόρησε το 2020) λένε ότι δεν έκαναν τίποτα κακό ενώ προωθήθηκε μια νέα ενημέρωση στα συστήματά τους, βρέθηκαν με φορητούς υπολογιστές που δεν λειτουργούν πλέον.

Το υλικολογισμικό που προκαλεί αυτά τα προβλήματα είναι η έκδοση 01.17 και προς το παρόν έχει αφαιρεθεί από τον ιστότοπο υποστήριξης της HP, με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση να είναι η 01.16.00 Rev.A. Το ακόλουθο μήνυμα φαίνεται ότι στάλθηκε από την HP σε ένα κέντρο σέρβις ως απάντηση στις αναφορές (μέσω KnutD):

Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα όπου η HP έχει αφαιρέσει το BIOS από το hp.com/HPIA. Ως αποτέλεσμα, αποφύγετε την ενημέρωση άλλων υπολογιστών μέχρι νεωτέρας.

Για να βοηθήσουμε στην έρευνά μας, θα θέλαμε να δανειστούμε δύο υπολογιστές για να τους στείλουμε στο εργαστήριό μας στις ΗΠΑ. Εάν αυτό είναι εφικτό, θα μπορούσατε να δώσετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Υπεύθυνος επικοινωνίας με αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση email
Πλήρης διεύθυνση παραλαβής
Αριθμοί σειράς και των δύο Η/Υ

Βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης συσκευάζει τους Η/Υ σε κατάλληλα κουτιά. Θα στείλω ετικέτες αποστολής και προσαρμοσμένα χαρτιά της DHL για να διευκολύνω την παραλαβή το συντομότερο δυνατό. Θυμηθείτε να αφαιρέσετε το για να διασφαλίσετε ότι δεν αποστέλλονται δεδομένα πελατών μαζί με τους υπολογιστές.

Στόχος μας είναι να στείλουμε και τους δύο υπολογιστές στο εργαστήριό μας στο Χιούστον των ΗΠΑ, το συντομότερο δυνατό για περαιτέρω ανάλυση.

Προφανώς, ένας τεχνικός σέρβις και επισκευής της HP έριξε την ευθύνη στο Update για την προσφορά και την παράδοση του υλικολογισμικού με σφάλματα. Ωστόσο, Αυτό φαίνεται απίθανο, καθώς πολλοί πελάτες της HP λένε ότι το έλαβαν από άλλα κανάλια, όπως την εφαρμογή Βοηθός υποστήριξης της HP ή τον επίσημο ιστότοπο υποστήριξης.

Χρήστης Wojtek0586 στο φόρουμ υποστήριξης της HP γράφει:

.. έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Επί του παρόντος, 6 υπολογιστές έχουν χαλάσει με αυτόν τον τρόπο. Το εξουσιοδοτημένο σέρβις HP πρότεινε ότι το BIOS στην ενημερωμένη έκδοση κώδικα του Windows είναι ελαττωματικό, αλλά η εγκατάσταση της έκδοσης .17 απευθείας από το BIOS, μέσω Διαδικτύου ή μέσω του Βοηθού υποστήριξης, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ο τεχνικός σέρβις αντικατέστησε τη μητρική πλακέτα και ενημέρωσε το BIOS από την έκδοση 1.14 στην έκδοση 1.17. Η αναβάθμιση από τις εκ 1.15 και 1.16 προκαλεί το πρόβλημα.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η ενημέρωση κώδικα δεν παραδόθηκε από το Windows Update ως άλλος χρήστης, Fiwkfcw434 πιστοποιεί, αν και έχει επίσης αφαιρεθεί από τη Microsoft από:

Εδώ είναι ένα ακόμη. Μετά την ενημέρωση των Windows (απαιτείται για επανεκκίνηση) και το bios, αναβαθμίστε μια μαύρη οθόνη που εμφανίζεται με έναν θορυβώδη ανεμιστήρα. Φορητός υπολογιστής HP ProBook 455 G7.

Ανεξάρτητα από αυτό, τα καλά νέα είναι ότι η HP φαίνεται να γνωρίζει καλά το ζήτημα, αλλά τα κακά νέα είναι ότι φαινομενικά θέλουν να χρεώνουν 400 ευρώ στους ανθρώπους για αυτό (θα είναι διαφορετικό στις ΗΠΑ). Χρήστης Ginestet γράφει:

Άνοιξα ένα εισιτήριο με την HP για να ζητήσω επισκευή. Μετά μου έστειλαν μια προσφορά γύρω στα 400€ για την αντικατάσταση της μητρικής, την οποία αρνήθηκα γιατί δεν σκοπεύω να πληρώσω για τα λάθη της HP. Δεν θέλουν να μάθουν τίποτα επειδή ο υπολογιστής μου δεν είναι πλέον υπό εγγύηση, αφήνοντας τον καταναλωτή να πληρώσει για τη ζημιά που προκάλεσε η HP. Το βρίσκω απαράδεκτο για επαγγελματικά μηχανήματα. Σε αυτό το σημείο, δεν μπορώ πλέον να εμπιστευτώ την HP, ειδικά με τις ενημερώσεις που παρέχουν.

Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και αν η HP προσφέρει δωρεάν αντικαταστάσεις για όσους δεν έχουν πλέον εγγύηση.

Πηγή: φόρουμ HP (1, 2, 3)

VIA: NeoWin.net

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles