back to top
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήMobile PhonesΝέες Δυνατότητες Προστασίας από Κλοπή για Android

Νέες Δυνατότητες Προστασίας από Κλοπή για Android

Η Google Απαντά στην Αύξηση των Κλοπών Κινητών

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε πρόσφατα μια σειρά από νέες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν να μειωθεί αυτό το φαινόμενο. Αυτές οι δυνατότητες στοχεύουν να κάνουν τις Android πιο ασφαλείς και να αποτρέψουν την παράνομη χρήση και πώληση κλεμμένων συσκευών.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες θα έρθουν αργότερα φέτος μέσω των ενημερώσεων των Υπηρεσιών Google Play, έτσι ώστε να προσεγγίσουν δισεκατομμύρια συσκευές με Android 10 και μεταγενέστερες εκ. Άλλες θα φτάσουν ως μέρος του .

Προστασία Επαναφοράς Εργοστασιακών Ρυθμίσεων

Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις είναι η βελτίωση της προστασίας επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Android. Εάν ένας κλέφτης επαναφέρει την κλεμμένη συσκευή, δεν θα μπορεί να τη ρυθμίσει ξανά χωρίς να γνωρίζει τα διαπιστευτήρια της συσκευής σας ή του λογαριασμού Google. Αυτό το μέτρο θα καταστήσει μια κλεμμένη συσκευή αδύνατο να πωληθεί, μειώνοντας έτσι το κίνητρο για κλοπή τηλεφώνου.

Private Space: Προστασία Ευαίσθητων Δεδομένων

Για τους κλέφτες που στοχεύουν στην εξαγωγή πολύτιμων δεδομένων και στη μεταφορά χρημάτων από τη συσκευή, η Google εισήγαγε το “Private Space” στη δεύτερη έκδοση beta του Android 15. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια περιοχή στο τηλέφωνό σας που μπορείτε να αποκρύψετε και να κλειδώσετε με ξεχωριστό PIN, παρέχοντας πρόσθετη για εφαρμογές που περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα.

Ενισχυμένες Προστασίες Ελέγχου Ταυτότητας

Η Google προσθέτει επίσης νέα επίπεδα ασφαλείας μέσω ενισχυμένων προστασιών ελέγχου ταυτότητας. Για να απενεργοποιήσετε την Εύρεση συσκευής ή να επεκτείνετε το χρονικό όριο λήξης της οθόνης, θα πρέπει να εισάγετε το PIN, τον κωδικό πρόσβασής σας ή να χρησιμοποιήσετε βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Θα απαιτούνται επίσης βιομετρικά στοιχεία για την αλλαγή του PIN, την απενεργοποίηση της προστασίας από κλοπή ή την πρόσβαση σε pass keys από μη αξιόπιστη τοποθεσία.

Οι ιδιωτικοί χώροι και οι ενημερώσεις για την προστασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων θα είναι μέρος του Android 15, ενώ οι βελτιωμένες προστασίες ελέγχου ταυτότητας θα έρθουν για “επιλεγμένες συσκευές” αργότερα φέτος.

Κλείδωμα Ανίχνευσης Κλοπής

Το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής είναι μια ακόμα που παρουσιάζει η Google. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί το Google AI για να αντιληφθεί εάν κάποιος σας αρπάξει το τηλέφωνό σας από το χέρι και προσπαθεί να τρέξει, να κάνει ποδήλατο ή να φύγει. Εάν εντοπιστεί μια κοινή κίνηση που σχετίζεται με κλοπή, η οθόνη του τηλεφώνου σας θα κλειδώσει αυτόματα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για εσάς

Η Google φαίνεται αποφασισμένη να κάνει την κλοπή κινητών τηλεφώνων μια πολύ πιο δύσκολη και λιγότερο επικερδή υπόθεση. Με τις νέες δυνατότητες προστασίας, οι συσκευές Android θα γίνουν πιο ασφαλείς και οι κλέφτες θα αποθαρρυνθούν από την προσπάθεια να κλέψουν ή να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές σας. Είναι σαφές ότι η Google επενδύει στην ασφάλεια των χρηστών της και συνεχίζει να καινοτομεί με νέες τεχνολογίες για την προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής μας.

Συμπέρασμα

Οι νέες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ασφάλειας των κινητών συσκευών. Με την εισαγωγή της προστασίας επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, του Private Space και των ενισχυμένων προστασιών ελέγχου ταυτότητας, η Google δείχνει ότι ακούει τις ανησυχίες των χρηστών και εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει την ασφάλεια των δεδομένων τους. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αυτές τις δυνατότητες να εφαρμόζονται και να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια των κινητών συσκευών μας.

Αυτή η κίνηση από την Google θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τα περιστατικά κλοπής κινητών τηλεφώνων και να προσφέρει στους χρήστες μεγαλύτερη ηρεμία.

Marizas Dimitris
Marizas Dimitrishttps://www.cybervista.gr
Αφοσιωμένος λάτρης κινητών Samsung, ο Δημήτρης έχει εξελίξει μια ιδιαίτερη σχέση με τα προϊόντα της εταιρίας, εκτιμώντας τον σχεδιασμό, την απόδοση και την καινοτομία που προσφέρουν. Γράφοντας και διαβάζοντας τεχνολογικά νέα από όλο τον κόσμο.
RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Last Articles